«Άμεση ενίσχυση των αγροτοκτηνοτρόφων της Δράμας και όλης της χώρας με μηδενισμό ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και αύξηση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ»

 

«Είναι απολύτως εφικτή η προοδευτική κυβέρνηση. Η απλή αναλογική, ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτεί συνένωση δυνάμεων για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα του τόπου», τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Εκλογική περιφέρεια». «Προεκλογικά υπάρχει ανταγωνιστική διαδικασία μεταξύ κομμάτων. Όταν όμως ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα, σημαίνει ότι αποδέχεται την πρότασή μας για προοδευτική κυβέρνηση. Κάθε κόμμα το βράδυ των εκλογών θα σταθεί απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Και θα ήθελα να δω ποιο κόμμα όταν θα έχουμε τη δυνατότητα προοδευτικής συνεργασίας για να τερματίσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα πει όχι», συμπλήρωσε.

«Η καθοριστική απάντηση δηλαδή στο ζήτημα αυτό θα δοθεί από τους πολίτες. Το μείζον πολιτικό διακύβευμα είναι τι θα γίνει την επομένη των εκλογών, αν βγει πρώτος ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρέπει να πάρει θέση», είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ενίσχυση των αγροτών έκανε αναφορά στη Δράμα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο πρωτογενής τομέας είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη διατροφική επάρκεια και την οικονομία. Ειδικά στη Δράμα όπου έχουμε μεγάλο αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και τεράστιο δασικό πλούτο. Στα 11 σημεία του προγράμματος παρουσιάσαμε τα άμεσα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών, όπως ο μηδενισμός του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και το αφορολόγητο 10.000 ευρώ σε όλους».

Σε ερώτηση για την φράκτη του Έβρου, σημείωσε ότι το θέμα χρησιμοποιείται κυρίως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. «Κανένας φράκτης δεν εμποδίζει τις ροές και δεν αναχαιτίζει την μετανάστευση. Αλλάζει απλώς τις οδούς και ήδη έρχονται από τα βόρεια σύνορά μας. Η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά δεν το κάνει η Κυβέρνηση, είναι να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. ώστε οι χώρες πρώτης υποδοχής να μην επωμίζονται όλο το βάρος των μεταναστευτικών ροών και να μη γίνονται αποθήκες απελπισμένων ανθρώπων», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την τελευταία συζήτηση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, παρατήρησε ότι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ήταν ένας ιστορικός ηγέτης που έκανε την πορεία του και κρίθηκε από την Ιστορία. «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι καθολικός του διάδοχος. Το 1981 έγινε μια σημαντική πολιτική αλλαγή στον τόπο. Η συντηρητική παράταξη έπαψε να κυβερνά μετά από δεκαετίες την Ελλάδα. Είναι μια παρακαταθήκη του προοδευτικού κινήματος που εξακολουθεί να εμπνέει. Οι συνθήκες έφεραν τώρα τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη θέση να μπορεί να ανατρέψει τον Κ. Μητσοτάκη. Ό,τι υπάρχει ως παρακαταθήκη στο προοδευτικό κίνημα υπάρχει για να εμπνέει και να καθορίζει τη μελλοντική του πορεία. Η εθνική αντίσταση ήταν όλου του λαού. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981ήταν νίκη όλου του προοδευτικού κινήματος. Τώρα ξαναμπαίνουμε μπροστά σε νέα διλήμματα που θέλουν σύγχρονες απαντήσεις», υπογράμμισε.

Τέλος σχολιάζοντας τη φράση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην εκπομπή, περί χαμένης ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι στην απλή αναλογική δεν υπάρχει χαμένη ψήφος. Υπάρχει χαμένη ευκαιρία για συνεργασία των δυνάμεων της προοδευτικής πλειοψηφίας, ώστε να πάψει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να διοικεί τη χώρα.