ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ Ο Μ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Ν.Δ. και το ενδιαφέρον ολοένα και αυξάνεται. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υποβολή υποψηφιοτήτων. Μια από τις σπουδαιότερες τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στο Νομό, μετά από τη ΝΟ.Δ.Ε. είναι και η Δημοτική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο.) του Δήμου Δράμας, όπου υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου είναι (αλφαβητικά) οι κ.κ. Μιχάλης Αμανατίδης και Αλέξανδρος Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένα νέο πρόσωπο στην τοπική πολιτική σκηνή. Είναι Εκπαιδευτής Οδηγών στο καθημερινό του επάγγελμα, δηλαδή ένας άνθρωπος της καθημερινότητας και του μόχθου θα έλεγα, με μεταπτυχιακές σπουδές σαν Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ, ΣΑΜΕΕ καθώς και υποψήφιος διδάκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Από την άλλη πλευρά ο κ. Μιχάλης Αμανατίδης έχει να παρουσιάσει μία προσωπικότητα ήθους και καλόπιστης αγωνιστικής διαδρομής, συνταξιούχος αστυνομικός, «καθαρός» όπως λέει η πιάτσα της πολιτικής, αν και είναι ενασχολούμενος πολλά-πολλά χρόνια με τα κοινά.

Ένας από τους δύο υποψηφίους λοιπόν θα διαδεχτεί τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας κ. Λευτέρη Γεωργιάδη, ο οποίος πάντως δηλώνει και δημοσίως την στήριξη του στο πρόσωπο του κ. Αλέξανδρου Γεωργιάδη.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είναι και μέλος του Μητρώου Στελεχών του κόμματος, δίνει το στίγμα της υποψηφιότητάς του, με σχετικό κείμενο στα social media, στο οποίος αναφέρονται τα εξής:

«Στις 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, για την ανάδειξη των προέδρων και των μελών των κατά τόπους ΝΟΔΕ και ΔΗΜ.Τ.Ο.

Οι συγκεκριμένες εκλογές σηματοδοτούν μια καινούρια αρχή, αφού ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να γίνουν από τη βάση του.

Γνωρίζοντας ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα στον τόπο μου και στο κόμμα, από μια θέση ευθύνης, στις εκλογές αυτές δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας.

Πρέπει να βγούμε μπροστά.

Όλοι μαζί.

Παλιοί και νέοι.

Ενωμένοι.

Να συμμετέχουμε ενεργά και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας της Δράμας.

Κανένας μας δεν περισσεύει στον αγώνα για να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Και η ημερομηνία που θα το σηματοδοτήσει αυτό είναι η 13η Μαΐου.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Σας καλώ να μην διστάσετε, να βγείτε μπροστά και να με ψηφίσετε για Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη:

“Είναι άδικο να είσαι σήμερα νέος και να μην σε αφήνουν να αποδείξεις τι πραγματικά αξίζεις… Είμαι εδώ για να σας πω ότι μπορείτε να τα αλλάξετε όλα και θα τα αλλάξουμε μαζί”».

Πάντως μόνο και μόνο που σε μια εποχή που γενικότερα υπάρχει αποστροφή για την πολιτική, ένας νέος ηλικιακά, όπως ο κ. Γεωργιάδης, επιλέγει να δώσει τη δική του μάχη για τις ιδέες του, του αξίζουν συγχαρητήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό τον αγώνα για την εκλογή ο κ. Γεωργιάδης έχει λάβει μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης από πλειάδα τοπικών στελεχών της Ν.Δ. Μεταξύ αυτών και ο κ. Περικλής Κωφίδης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά «Καλή επιτυχία Αλέξανδρε… ενωμένοι πολλά μπορούμε να κάνουμε… αρκεί να το πιστέψουμε». Ο κ. Κοσμάς Καλαηδόπουλος αναφέρει τα εξής: «Επέτρεψε μου Αλέξανδρε να δηλώσω την ανοικτή στήριξίν μου στο πρόσωπό σου, διότι ήσουν παρόν σε περισσότερες συνεδριάσεις εις την τοπικήν που είμαι μέλος μέχρι την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, ενώ ο κος Αμανατίδης δεν έχει ούτε πέντε παρουσίες έως σήμερα εις την τοπική που είχε εκλεγεί πρίν δύο έτη… Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ». Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. κ. Λευτέρης Γεωργιάδης γράφει χαρακτηριστικά «Η στήριξή μου στο πρόσωπο σου είναι δεδομένη καλή επιτυχία φίλε ΑΞΙΟΣ», ενώ υπάρχουν μηνύματα και από πολλά άλλα στελέχη και απλούς ψηφοφόρους οι οποίοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την υποψηφιότητα αυτή.

Όσον αφορά για τους υποψήφιους Συμβούλους στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας αυτοί είναι 10 στον αριθμό, εκ των οποίων θα εκλεγούν οι 9 (με τη σημείωση ότι θα πρέπει να ισχύει η ποσόστωση για το 1/3 του άλλου φύλου και εν προκειμένω για γυναίκες). Έτσι, υποψήφιοι είναι οι (αλφαβητικά): Αγγέλου – Σταυράκης Πασχάλης, Βουγιουκλή Μαρία, Δελαπόρτα Γεωργία, Δεμερτζής Γεώργιος, Κωνσταντινίδης Παναγιώτης, Κωφίδης Περικλής, Παπαδοπούλου Σαββατούλα, Παυλίδου Μαρία, Πολυχρονιάδης Κωνσταντίνος και Μπαντής Ιωάννης.

Η εκλογική διαδικασία, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου και οι ψηφοφόροι από το χώρο της Ν.Δ. καλούνται να επιλέξουν τους καλύτερους υποψηφίους για τις συγκεκριμένες κομματικές θέσεις. Και καλό είναι όλοι να έχουμε στο μυαλό μας, ότι συμμετέχοντας σε εσωκομματικές εκλογές δεν θα πρέπει να αμελούμε και το γεγονός ότι η επιλογή μας καθορίζει και (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) και το μέλλον του τόπου μας…