ΑΡΘΡΟ

Του Γ.Κ. Χατζόπουλου

Τ. Λυκειάρχη

 

ΩΜΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 

 

(συνέχεια από το προηγούμενο…)

Τον τελευταίο καιρό ζήσαμε καυτά στο πετσί μας αυτήν την αναδελφοσύνη. Όλοι οι ισχυροί, ακόμη και οι ξοφλημένοι πολιτικά, βγήκαν από τη ναφθαλίνη και πήραν το μέρος κρατιδίου, συνονθύλευμα εθνότητας, γλώσσας, θρησκείας, πολιτισμού, χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα, δημιούργημα προσωπικό ενός ηγέτη υστερόβουλου. Και κάποτε ο λαός αυτός, που σήμερα αριθμεί πληθυσμό λιγότερο των δύο εκατομμυρίων, πλαστογραφώντας και παραχαράσσοντας την ιστορική αλήθεια – αν μπορεί κάτι τέτοιο να το χωρέσει ο νους ενός εχέφρονος ανθρώπου-, προβάλουν ως ρίζες ενός κορμού, παντελώς ξένου προς την ταυτότητά του, ταυτότητα ξένη. Προκαλεί όντως τη θυμηδία να προσπαθεί να οικειοποιηθεί μια συγγένεια από την οποία απέχει ένδεκα και πλέον αιώνες. Και αντί να κρατεί το μυαλό του μέσα στο κρανίο του, ονειρεύεται έναν κόσμο μαγικό, ουτοπικό, έναν κόσμο των ψευδαισθήσεων και των απατηλών ονείρων. Φαίνεται πως συγκαταλέγεται στη χορεία των Προμηθέων και όχι των Επιμηθέων, όπως αυτοί, των οποίων οικειοποιήθηκε την ταυτότητα, αφού για χρόνια με αργυρώνητους κονδυλοφόρους έπεισε αδαείς και ανιστόρητους ότι στις φλέβες του ρέει μακεδονικό αίμα, απεμπολώντας το γνήσιο σλαβικό DNA του, ονομάζοντας τη γλώσσα του μακεδονική, αυτήν που είναι ένα κακόμορφο μείγμα βουλγαρικής, σερβικής, σλαβικής γλώσσας, διανθισμένο με ελάχιστες ελληνικές λέξεις, λαλούμενες από τα απομεινάρια της πάλαι ποτέ ανθούσας ελληνικής περιοχής.

Μακεδονική γλώσσα καθάρια είναι μόνον αυτή, που λαλούσαν και λαλούν οι απόγονοι του μεγάλου στρατηλάτη και κοσμοκράτορα Αλεξάνδρου, του πανεπιστήμονα Αριστοτέλη, του Φιλίππου, του Ζεύξη και άλλης μεγάλης πλειάδας φωτεινών εγκεφάλων. Τα μπαροκικής τεχνοτροπίας κτήρια και αγάλματα γνησίων μακεδόνων ηγετών, που έστησε στο κρατίδιό του, μόνο τη θυμηδία προκαλούν. Και ο ήλιος της Βεργίνας, που τον έκανε εθνικό του σύμβολο και πιεζόμενος τον μετέτρεψε σε άθυρμα κωμικό, ανέτειλε στη Μακεδονία και όχι στη χώρα των Σλάβων.

Σκάψτε τη γη, Νοτιοσλάβοι, που κατοικείτε σήμερα και, αν έχετε ίχνος ευαισθησίας, θα ομολογήσετε ότι εν λίθοις και μνημείοις σωζομένοις φθέγγεται την ελληνικότητά της. Κάθε σημείο της γη σας βροντοφωνάζει Ελλάδα. Πώς λοιπόν προσπαθείτε να την οικειοποιηθείτε; Δεν φοβείσθε τη μνήμη της άτεγκτης ιστορίας; Και λησμονείτε το αναμφίλεκτο «ο χρόνος φέρει σε φως την αλήθεια» και ότι «έστι δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά»;

Τα δεκανίκια εξυπηρετούν τις παθήσεις της αστάθειας, όσον καιρό είναι χρειαζούμενα. Ύστερα αφαιρούνται από τους δότες τους για να προσφερθούν σε άλλους υποχείριους τους. Αυτό δεν το καταλάβατε; Δεν νομίζετε πως έχετε περίσσιο θράσος να ζητείτε ανερυθρίαστα τον έλεγχο των ιστορικών μας βιβλίων; Από πού αντλήσατε αυτό το δικαίωμα; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και μόνο η αλήθεια κρατεί τους λαούς σε αγαστή συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι η ειρηνική συμβίωση, η πρόοδος και η ευημερία; Με τα όπλα του θανάτου δεν κερδίζεται το δίκιο. Κι αν κάποτε κερδηθεί, θα είναι εφήμερο.

Οι όψιμοι προστάτες σας σάς παρέχουν την προστασία τους τόσο χρόνο, όσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους. Κι ύστερα θα σας εγκαταλείψουν στην τύχη σας, που ομολογουμένα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη. Τη συνοδεύουν ο πόνος, η δυστυχία, η μεταμέλεια. Μια μεταμέλεια όμως, η οποία, όταν έρχεται αργά, δεν προσφέρει ωφέλεια.

Μελετήστε καλά την ιστορική δέλτο. Θα σας ωφελήσει. Και μην παρασύρεσθε, όπως οι σύντροφοι του δικού μας Οδυσσέα, από καλλικέλαδες σειρήνες. Αυτές μόνο την καταστροφή επιφέρουν.

Τι επιτέλους έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας; Να κάνετε δική σας και την Μακεδονία του τάφου του Φιλίππου Β’ και των άλλων επιφανών ηγετών; Αυτή η γη ποτίστηκε με κρουνούς αίματος. Είναι δική μας. Δεν μπορείτε να την οικειοποιηθείτε, όσους πάτρωνες κι αν έχετε. Αν πραγματικά έχετε! Οι πάτρωνες δεν έχουν συναισθήματα, μόνο συμφέροντα έχουν!