ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

4/1/2020 Άδωνις Γεωργιάδης σε παράθυρο της TV. Θα δοθούν 200 ευρώ σε ευάλωτους, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν! Με 200 ευρώ ούτε ψωμάκι καλά-καλά κ. Υπουργέ… Α, μάλιστα είναι μέρες αγάπης! Ότι προαιρείστε! Και σε παρατήρηση ομιλητών του, πρόσθεσε πως όσο αυξάνει η πίτα, θα δίνουμε και συμπληρωματικό ποσό στους ευάλωτους!

Κοινωνική πολιτική δεν κάνεις όταν δίνεις στους φτωχούς, αλλά όταν φροντίζεις να μην υπάρχουν φτωχοί. Γιατί η φτώχια για ένα κράτος και τον λαό του είναι ντροπή (Δ. Κουτσούμπας). Άλλωστε το στοίχημα για το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. από τις πρώτες κιόλας 100 ημέρες ήταν η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που δεν έρχεται.

Εμ και το άλλο… Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συγκέντρωση αγροτών με διάθεση ειρωνείας και ρεβανσισμό σε παράπονο αγρότη για την τιμή της σοδειάς του, είπε: Άμα έχεις καλύτερη τιμή, δώστο αλλού αγόρι μου! Πού να καταλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης τον φτωχό κόσμο, αφού δεν τυχαίνει να ‘ναι φτωχός…

Έρχεται λοιπόν από πολλά δικαιώματα που κόβονται η ισοπέδωση του κράτους (Θ. Φωτίου. Ας είμαστε λοιπόν σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες δράσεις, επειδή βλάπτονται τα δικαιώματά μας, αφού ο λαός πρέπει να ‘ναι διεκδικητής του πλούτου που παράγει.

Όσο για την ενότητά μας… Όλα τα κόμματα μαζί κλπ. κλπ. Εθνική λαϊκή ενότητα θα υπάρξει μόνο όταν καταργηθούν οι τάξεις (Δ. Κουτσούμπας).