ΑΡΘΡΟ

Του Captain Νικόλαου Κ. Μεταξά

ATPL

AIRLINE PILOT

B737NG AIRBUS 320

Παρά τα εντατικά ομαδικά μαθήματα της δεκαετούς κρίσης η ελληνική κοινωνία παραμένει διχασμένη και οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι ατομιστές.

Διαλέγουν πλατείες, όπως κάποτε καφενεία και ψάχνουν να βρουν την εξαίρεση για να αποφύγουν τον κανόνα.

Δεν υπάρχει ομαδικό πνεύμα και συναισθηματική νοημοσύνη στον πληθυσμό. Όλοι είναι σίγουροι πως όλοι οι άλλοι κλέβουν. Ξέρουν απ’ έξω τα δικαιώματά τους, αλλά όχι τις υποχρεώσεις τους.

Θεωρούν λογικό ο ένας να πληρώνει φόρο 75% και ο άλλος να παίρνει αυξήσεις για ένα έργο που αγνοείται. Λέει καλά να πάθουν όταν απολύονται εργαζόμενοι σε προνομιακές επιχειρήσεις, π.χ. του Τύπου, αλλά θεωρεί δικαίωμά του τη μονιμότητα, την αργοσχολια, την λαμογιά και τον ωχαδερφισμό.

Ακόμη και πολιτικοί πιστεύουν ότι ο διορισμός τους (πριν γίνουν πολιτικοί) με φαξ από το γραφείο του Πρωθυπουργού αποτελεί αναγνώριση της… αξίας τους. Ο πρόσφατος διάλογος Άδωνη Γεωργιάδη – Αννέτας Καββαδία στη Βουλή είναι απλά ενδεικτικός.

Δέκα χρόνια μετά την κρίση όλοι είναι σίγουροι πως φταίνε οι άλλοι. Κανείς δεν βλέπει το δικό του είδωλο στο κάδρο των ευθυνών. Το βλέπει μόνο όταν αγορεύει για το τι έχει ανάγκη η χώρα, τι θα έκανε αν γινόταν μια μέρα πρωθυπουργός.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που τόσο θέλουν να απαξιώσουν οι κάθε λογής Εθνομηδενιστές, ετερολαγνοι της Ιστορίας και από την άλλη να το ανεβάσουν στα ύψη οι υπερπατριώτες, πατριδοκάπηλοι, θα μείνει ιστορικό όχι μόνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που αηδιάζουν με το ξεπούλημα της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και από την αμάθεια που έχουν όλοι αυτοί που έχουν κάθε φορά τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.

Εγώ δεν θα κρίνω τον κ. Θεοδωράκη, αλλά η Ιστορία, η οποία θα του αποδώσει ότι υπήρξε ένας μεγάλος Δημιουργός, μουσικοσυνθέτης, αλλά η πολίτικη του Ιστορία και η πάλη στο μεταίχμιο περί ιδεολογικής Αριστεράς, λυπάμαι, θα του αποδώσει τα του Καίσαρος το Καίσαρα.

Δεν γνωρίζω το εάν έχει μετανοήσει ή μη περί των θέσεων του, αλλά πολιτικά υπήρξε αδύνατος πολύ.

Το εάν του φίλησαν το χέρι ή το μέτωπο κανά δυο Δεσποτάδες αυτό δεν του δίνει άφεση αμαρτιών, μιας και επί χρονιά η πολίτικη του διαδρομή ήταν μπερδεμένη.

Η ιστορικότητα της Μακεδονίας δεν χρειάζεται τίποτε μιας και φωνάζει από μόνη της και έτσι μένει το πολύ απλό, αυτοί οι πολιτικοί και πάσης άλλης φύσεως φορείς να την μεταδώσουν προς κάθε αγροίκο.

Θα τον συγχαρώ δια την γεροντική του δυναμικότητα να μιλήσει στο συλλαλητήριο, αλλά οφείλω γενικά να πω ότι τα λάθη ξεκινούν πάντοτε από όλους αυτούς που θέλουν να έχουν την τύχη αυτού του λάου στα χέρια τους, είτε είναι Πολιτικοί, είτε Εκκλησιαστικοί.

Διότι η Ιστορία βοά από μόνη της περί καθενός ανιστόρητου και αγεωγράφητου και παρόλη την καθεστηκυία τάξη στην διπλωματία, θα θυμηθώ τα επίκαιρα λογία του Γ. Καραϊσκάκη, ο όποιος έλεγε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, πράγμα που λείπει από όλους αυτούς που νομίζουν ότι έχουν εν λευκώ εξουσιοδοτηθεί να έχουν τις τύχες αυτού του λάου στα χέρια τους.

«Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω.

Κι εγώ πασά μου ρώτησα τον μπούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω, κι αν έλθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω» (Γ Καραϊσκάκης).

Όταν ο οποιασδήποτε δεν καταλαβαίνει την Ιστορία από οποιανδήποτε θέση και εάν βρίσκεται και εσύ σαν Κράτος οφείλεις να τον στέλνεις σκέτα νέτα στο σπίτι του να διαβάσει Ιστορία και μετά να έρθει να μιλήσει περί του ζητήματος, αλλά δυστυχώς ουδείς έχει τα κότσια να το κάνει από τους Πολιτικούς και τους Εκκλησιαστικούς μιας και τρώνε, πίνουν και αλληλογλύφονται μεταξύ τους, οπότε όταν έρχεται το αυγό στον κ…ο τότε και ασφαλώς δεν μπορούν να υψώσουν φωνή μιας και οι έτεροι θα τους υπενθυμίσουν ότι τις προάλλες λέγανε αλλά.

Το βλέπετε κάθε μέρα το τι συμβαίνει με όλους αυτούς που το παίζουν εξουσία το πώς συμπεριφέρονται όταν έρχεται ένας Πολιτικός, είτε ένας Εκκλησιαστικός στον τόπο τους; Όταν συμπεριφέρεσαι δουλικά παύεις να έχεις και λόγο και θέση και δυναμικότητα. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν με όλους αυτούς τους ανίκανους που θέλουν να λέγονται ότι ενδιαφέρονται για τον Λαό και το Κράτος.

Άρα υπερπατριώτες, ετερολάγνοι της Ιστορίας, εθνομηδενιστές πρέπει να ξέρετε ότι είτε θέλετε είτε όχι οι καταστροφείς του Ελληνισμού πάντοτε ήταν από ΜΕΣΑ, και φυσικά όταν δεν υπερασπίζεσαι το σπίτι σου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πέσει να σε πλακώσει.. Διότι δεν τους νοιάζει αν θα υπάρχει κράτος ελληνικό ή Ελλάδα όπως την ξέρουμε, γιατί αδιαφορούν αν το ελληνικό κράτος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό. Απλώς δεν ενδιαφέρονται για τίποτε, παρά μόνο για να κρατηθούν στην εξουσία και να απολαμβάνουν τα προνόμιά της, για αυτό τον λόγο σκοτώνονται στα κανάλια νυχθημερόν και έχουν ανά πασά ώρα βήμα, ενώ ένας απλός ανθρωπάριος Έλλην, τον έχουν γραμμένο στα παλαιά τους υποδήματα και λέγουν ότι μαλ…α μπορείς να ακούσεις κοροϊδεύοντας τον Ελληνικό Λαό.

Γιατί δεν νοιάζονται που στο Σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί περιγράφουν τις αλυτρωτικές βλέψεις τους εναντίον της Ελλάδας. Δεν ιδρώνει το αυτί τους όταν τους ξεβρακώνει ο ανιστόρητος και αγεωγράφητος Νίμιτς .

Η Μακεδονία πέρασε και ήρθε έτερα ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ.

 

Novartis: Εδώ έχουμε πάρτι, αποδεδειγμένο, διαχρονικό και σε όλους γνωστό

 

Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε η πολιτική βούληση αυτό το πάρτι να ερευνηθεί. Και μόνο από το γεγονός ότι υπήρξε πάρτι, οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες. Τώρα, από τη δικογραφία αναδεικνύεται με σαφήνεια πως ήταν οργανωμένο το σύστημα επιρροής συμφερόντων και διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου. Το αν το ένα ή το άλλο πρόσωπο είχε τη συμβολή που του αποδίδουν οι μάρτυρες, μένει να το αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Η απόσταση μεταξύ της Βασιλείας στην Ελβετία και της Αθήνας μπορεί στον χάρτη να φαίνεται μεγάλη αλλά υπό τις σημερινές συνθήκες είναι ένα e-mail δρόμος. Στην Βασιλεία εδρεύει η μητρική Novartis και στην Αθήνα η θυγατρική της. Ο έλεγχος που ασκείται από την μητρική εταιρεία ήταν άραγε ο εντεταλμένος έτσι ώστε να μην δημιουργούνται στις θυγατρικές ανά χώρα και για να μην σχηματίζονται «παραμάγαζα»;

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής Novartis ήταν ένα και το αυτό πρόσωπο.

Κάτω από αυτόν απλωνόταν μία αράχνη στελεχών τα οποία επιφορτίζονταν με διαφορετικούς ρόλους .

Ποια όμως ήταν τα στελέχη κλειδιά τα οποία θα μπορούσαν να γνωρίζουν πολύ περισσότερα από όσα η τυπική θέση τους στην εταιρεία τους επέτρεπε; Υπήρχαν τέτοια στελέχη; Αν υπήρχαν πώς συνδέονταν με την ανώτατη ηγετική βαθμίδα της θυγατρικής εταιρείας αλλά και πώς ελάμβαναν αν ελάμβαναν εντολές από τα κεντρικά της Βασιλείας;

Η έρευνα αποκαλύπτει πως υπήρχαν τέτοια στελέχη τα οποία διέθεταν την γνώση της φαρμακευτικής πιάτσας και την εμπειρία.

Τώρα δε που πρόεκυψε και το θέμα της Novartis ξεχάστηκε το Μακεδονικό. Οι μεν κατηγορούν τους δε και αληθινά κανένας από αυτούς τους εγκληματίες, που πίνουν καθημερινά το αίμα του λαού δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τα προβλήματά του και χρησιμοποιούν κάθε μέσον για να αποδείξουν ότι η Δικαιοσύνη δεν ξέρει να κάνει την δουλειά της, ότι η Κυβέρνηση έβγαλε το θέμα για να ξεχαστούν άλλα σημαντικότερα και ότι μαλ…α μπορούν να σκεφτούν, φθάνει να δημιουργήσουν και να φέρουν σε πόλωση τον Ελληνικό Λαό. Η υπόθεση Novartis είναι μια αμαρτωλή υπόθεση η οποία απασχολεί πολλά κράτη ανά την Υφήλιο. Ποιος δεν γνωρίζει ότι σε αυτήν την χώρα αυτοί που βάλανε το χέρι στο μέλι το γλύψανε κιόλας, σε αυτήν και σε άλλες χώρες είναι δυνατόν να μην ξέρουν ότι οι πρώτοι χρηματιζόμενοι είναι οι πολιτικοί και μετέπειτα οι παρατρεχάμενοι; Είναι πρωτάκουστο ή κοροϊδευόμαστε ότι τα αρπάζουν οι πάντες που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις; Οι πολιτικοί είναι καιροσκόποι και το λένε καθαρά και ξεδιάντροπα, με κάθε ευκαιρία.

Με αμοραλισμό και οπορτουνισμό αντιμετωπίζουν κάθε κατάσταση η οποία αποβαίνει εις βάρος του Κράτους και του Λάου. Δυστυχώς τα πάντα σε αυτήν την χώρα είναι προς πώληση είτε αγοράζονται, Ναι καλά το διαβάσατε, πωλούνται θέσεις εργασίας, πωλούνται συνειδήσεις, πωλούνται τα πάντα.

Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Οι καιροί ου μενετοί. Το μέλλον μπορεί να υπάρξει και χωρίς εμάς. Βέβαια, μέχρι τότε έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες, ή να αποτελέσουμε απλά την ύλη ενός μαθήματος… ιστορίας.