ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Λωποδύτης είναι ο κλέφτης αντικειμένων μικρής αξίας. Κλέφτης όμως αυτός που αρπάζει αντικείμενα μεγάλης αξίας κι ενώ φταίει ο ίδιος επιρρίπτει τις ευθύνες για τις πράξεις του σε εκείνους που πλήττονται απ’ αυτές και για να κρύψει τις πομπές του απειλεί. Διακατέχεται από τρόμο – πανικό που οδηγεί σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις (Θεός Πάνα).

Γνωστό θέμα αυτών των ημερών σε βάρος των ασφαλισμένων με κίνδυνο και τη ζωή τους ακόμη (εκτός από την τσέπη τους), αφού τους συνταγολογούσαν φάρμακα που δεν έκαναν για την πάθησή τους και πολλά μάλιστα κόστιζαν 40 φορές ακριβότερα από την συγκεκριμένη εταιρεία. Όσοι εμπλέκονται πρέπει να τιμωρηθούν, ν’ αποδοθούν ευθύνες και όχι να κουκουλωθούν, αφού υπάρχει δίκτυο – πάρτυ 10ετιών διαφθοράς. Επιτέλους να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών (ξεφτίλισαν την λέξη άρχοντας… αρχαία Ελλάδα).

Η Ελλάδα ζημιώθηκε όσο ένα Μνημόνιο. Άλλωστε τι να δικαιολογήσουν όλοι αυτοί; Τα αδικαιολόγητα; Τον λύκο τον βλέπουμε, την πατημασιά ψάχνουμε; Όλα στο φως λοιπόν. Και τα στόματα άρχισαν ν’ ανοίγουν, πολλοί θα συνεργασθούν με τις Αρχές για να ελαφρύνουν την θέση τους, αφού ο κλοιός άρχισε να κλείνει. Πιο ασφυκτικά δεν γίνεται. Ο λαός που δεν πιστεύει πια τους Πολιτικούς και στο εξής θα αμφισβητούμε τα πάντα και θα ξέρουμε που να ρίξουμε την ψήφο μας, διαγράφοντας όλους αυτούς.

Γράφω δημοσίευμα: Δεν φωνάζει ο άνεργος και ο φτωχός, φωνάζουν τα ατέρμονα παμφάγα. Οι απατεώνες της «Χρυσαλοιφής» που ξαφνικά έγιναν… παρθένα και ξεχνούν τις πανελλαδικές μεταμεσονύκτιες εξορμήσεις τους σε ξενοδοχεία του εξωτερικού και σε ξενοδοχεία του εσωτερικού και την μαύρη «διεθνή» υποστήριξη. Αυτοί που «αναχαράζουν» τα αμάσητα δώρα της παρανομίας τους. όλοι αυτοί, πολιτικοί, γιατροί, μέλη επιτροπών, σύζυγοι Υπουργών ως διοργανώτριες Συνεδρίων, δημοσιογράφοι… Και δεν υπάρχει τσίπα, ίχνος ντροπής και παραπονιούνται και οι πλαστογράφοι της Αλήθειας, τα φερέφωνα της διαπλοκής και της αρπαχτής. Δημόσια καινοφαγία. Δημόσια ντροπή. Δημόσια Ελλάδα;

Καμία σύγκριση με άτομα που στις 11-2-2018 από τις Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης και κατόπιν έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για την δημιουργία βάσης ελικοπτέρου. Βροντοφώναξαν ΟΧΙ στη Νατοϊκή βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που εγκυμονεί πολεμική σύρραξη με Τουρκία και Σκόπια.

Μπράβο τους και μακάρι να τους κάλυψαν τηλεοπτικά κανάλια για να ενημερώνεται ο κόσμος.