ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 19.00» ΚΑΙ «ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΛΗΘΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Οι «Ειδήσεις των 19:00» και ο «Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ3 την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου μεταδόθηκαν από τη Δράμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την ΕΡΤ3 να καλυφθούν θέματα από την ελληνική περιφέρεια. Μάλιστα, η επίσκεψη της ΕΡΤ3 στη Δράμα άνοιξε τον κύκλο μεταδόσεων της φετινής σαιζόν από την επαρχία, μετά από τις περσινές μεταδόσεις εκπομπών από Λάρισα, Καβάλα, Πρέβεζα, Λέσβο, Φλώρινα, Σέρρες, Ηράκλειο και Πάτρα.

Στις «Ειδήσεις των 19.00», ζωντανά από τη Δράμα, με παρουσιαστή από την περιοχή της Αγ. Βαρβάρας τον δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Κώστα, μεταδόθηκε πλήθος ρεπορτάζ με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και συνεντεύξεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων για τις τρέχουσες εξελίξεις της Δράμας, που προετοιμάστηκαν από το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της ΕΡΤ3.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με το κέντρο της Δράμας, όπου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης αναφέρθηκε στον απολογισμό της Black Friday σε τοπικό επίπεδο. Ακολούθησε ρεπορτάζ για το Δραμινό μάρμαρο όπου μεταξύ άλλων μίλησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης. Ακολούθησε νέα ζωντανή σύνδεση με την κεντρική πλατεία της πόλης και θέμα την Ονειρούπολη και τη συμμετοχή των εθελοντών στην πραγματοποίηση της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής. Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Στη συνέχεια, στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας συνομίλησε ζωντανά με τον παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων κ. Παναγιώτη Κώστα για τον τουρισμό της περιοχής και παρουσίασε ομορφιές του τόπου. Ακολούθησαν ρεπορτάζ για την υλοποίηση του προγράμματος «Νοσηλεία κατ’ οίκον» από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, την πατάτα Κ. Νευροκοπίου και τα προβλήματα των πατατοπαραγωγών της περιοχής, καθώς και για το μπλε μύρτιλο (Blueberry) της Δράμας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης μίλησε ζωντανά με τον κ. Κώστα για θέματα του Δήμου του, παρουσιάζοντας σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Το δελτίο ειδήσεων συνεχίστηκε με ρεπορτάζ για το κλειστό Κολυμβητήριο, καθώς και για τους Δήμους Παρανεστίου, με δηλώσεις της Δημάρχου κ. Αλίκης Σωτηριάδου, και Δοξάτου, με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Δημήτρη Δαλακάκη. Επίσης παρουσιάστηκε θέμα σχετικά με το Ίδρυμα «Αιμίλιος Θ. Καλαϊτζίδης» στην Καλλίφυτο. Τέλος, στο αθλητικό ένθετο του δελτίου υπήρξε ρεπορτάζ σχετικά με τη Δόξα Δράμας.

Εκτενέστερες αναφορές στο Δραμινό αθλητισμό έγιναν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Κόσμος των σπορ», με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Μπλέτσα. Στο πλαίσιο της εκπομπής υπήρξε ζωντανή σύνδεση με τη Δράμα, από όπου ο δημοσιογράφος κ. Τάσος Πακλατζής συνομίλησε ζωντανά με τον προπονητή της Δόξας Δράμας κ. Άγγελο Διγκόζη. Στο αφιέρωμα της εκπομπής στον Δραμινό αθλητισμό μεταδόθηκαν επίσης ρεπορτάζ για τη Δόξα Δράμας, με δηλώσεις του Προέδρου κ. Γιάννη Μπύρου, για την Χρυσή Ολυμπιονίκη κ. Άννα Κορακάκη, με δηλώσεις της ίδιας της αθλήτριας, και για την ομάδα χάντμπολ Χιλιώτης Δράμα 1986, η οποία αγωνίζεται στην Handball Premier, με δηλώσεις του Τεχνικού Διευθυντή κ. Θόδωρου Τογανίδη, του προπονητή κ. Σάκη Βαλαβάνη και του αρχηγού της ομάδας κ. Κώστα Θωμίδη.