ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

  • Παραμένει Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. ο Υποστράτηγος Ν. Μενεξίδης

 

Μετά από τις πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, αποχωρεί από τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας ο κ. Γεώργιος Καϊπάκης, ο οποίος αποστρατεύεται, λαμβάνοντας το βαθμό του Υποστράτηγου.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Ταξίαρχο Γενικών Καθηκόντων κ. Γεώργιο Καϊπάκη, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθεί ύστερα από 30 ημέρες.

Ο κ. Καϊπάκης ήταν Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας από τον Απρίλιο του 2013, ενώ τον Φεβρουάριο του 2016, μετά τις τότε κρίσεις, έλαβε το βαθμό του Ταξίαρχου, παραμένοντας στη θέση του. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1991 και φοίτησε σε Σχολεία Μετεκπαίδευσης – Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπηρέτησε ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου, ως Υποδιοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Δράμας, ως Διοικητής στο Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, ως Υποδιευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ως Διοικητής στο Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας και ως Υποδιευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Υπό τη Διεύθυνση του κ. Καϊπάκη πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017 η μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο, στη συμβολή των οδών 1ης Ιουλίου και Χρυσοβέργη.

 

Ευχαριστήρια επιστολή Υποστράτηγου (ε.α.) Γ. Καϊπάκη

 

Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο Υποστράτηγος (ε.α.) της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γεώργιος Καϊπάκης αναφέρει:

Μετά από τριάντα πέντε χρόνια πραγματικής Υπηρεσίας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας  αποστρατεύομαι με το βαθμό Υποστρατήγου και αποχωρώ από τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς το άξιο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και να αναγνωρίσω την εργατικότητά τους, τη φιλοτιμία τους, το αμείωτο ενδιαφέρον τους, τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους προς τους κατοίκους του Νομού, ώστε να έχουν την Αστυνομία που επιθυμούν και έχουν ανάγκη.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, φορέων, Υπηρεσιών, Μ.Μ.Ε. αλλά και όλους τους Δραμινούς πολίτες για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που παρείχαν στην Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών όπου διατέλεσα Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Εύχομαι στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Σε όλο το Αστυνομικό Προσωπικό και τους κατοίκους του Νομού εύχομαι υγεία, δημιουργικότητα και ευημερία.

 

Παραμένει Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. ο Υποστράτηγος Ν. Μενεξίδης

 

Παράλληλα, μετά από τις πρόσφατες κρίσεις κρίθηκε διατηρητέος στο βαθμό του Υποστράτηγου ο κ. Νικόλαος Μενεξίδης και μετά από απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα παραμένει στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.