Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια της 27χρονης φοιτήτριας Αρχιτεκτονικής, προκειμένου να ερευνηθούν περαιτέρω τόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο στη Γαύδο που της στέρησε τη ζωή, αλλά σε ότι αφορά στην καθυστέρηση, όπως καταγγέλλεται, του ελικοπτέρου διάσωσης.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 40χρονου που επιβίωσε με ελαφρούς τραυματισμούς, μετά την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό ο ίδιος κατάφερε να σκαρφαλώσει για να βρει σήμα κινητής τηλεφωνίας και ειδοποίησε τις αρχές στις 6 το πρωί. Η οικογένεια της κοπέλας, δια του δικηγόρου της, αμφισβητεί την κατάθεσή του σχετικά με το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό.

Ο ίδιος ο 40χρονος υποστηρίζει ότι είχε σηκώσει το χειρόφρενο, αλλά δεν αποκλείει αυτό να «έλυσε» κάποια στιγμή με αποτέλεσμα την κατακρήμνιση του αυτοκινήτου.

Σε ότι αφορά στην καταγγελία για καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων, ο δικηγόρος της οικογένειας σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, έκανε λόγο για «εγκληματική βραδύτητα», αφού σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων η 27χρονη ήταν ζωντανή για αρκετή ώρα μετά το ατύχημα

Πηγή: ertnews.gr