ΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

 

 

Σε επιβολή προστίμου σε δημότη που εναπόθεσε έναν τεράστιο όγκο απορριμμάτων επί της οδού Αντιγόνου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, προχώρα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Δράμας. Για το συγκεκριμένο συμβάν ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου κ. Χρήστος Κυριακίδης, ο οποίος μετέβη στο σημείο, καθώς και η Αστυνομία, ενώ τα απορρίμματα απομακρύνθηκαν την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας.

Σχετική συνέντευξη τύπου παραχώρησε, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης, ο οποίος περιέγραψε όσα συνέβησαν, ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία των πολιτών, έτσι ώστε να εντοπίζονται άμεσα τέτοια συμβάντα και να επιβάλλονται αρμοδίως τα σχετικά πρόστιμα σε όσους λειτουργούν παράνομα, μη τηρώντας τους κανόνες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε: «Ένα ακόμη θλιβερό, άσχημο, γεγονός είχαμε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου το πρωί, μέσα στην πόλη, στον κεντρικό ιστό της πόλης μας. Ένας συνδημότης μας, επί της οδού Αντιγόνου, μετά την γέφυρα του χειμάρρου Μοναστηρακίου, έβγαλε έναν τεράστιο όγκο από σκουπίδια και τα τοποθέτησε πάνω στο οδόστρωμα, δίπλα σε έναν πράσινο κάδο. Ο όγκος των σκουπιδιών ήταν τόσο μεγάλος, που προξένησε εκείνη τη στιγμή την εντύπωση κάποιων συνδημοτών μας, οι οποίοι με κάλεσαν και πήγα επιτόπου να δω τι γίνεται. Αυτό που αντίκρισα ήταν πάρα πολύ άσχημο. Ο εν λόγω κύριος έβγαζε εκείνη τη στιγμή ένα σωρό σκουπίδια, είχε γεμίσει όλη η περιοχή. Καλέσαμε επιτόπου την Αστυνομία να κάνει αυτοψία. Καταγράψαμε το γεγονός. Φυσικά η υπηρεσία μας θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία. Και από εκεί πέρα, το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, στις 7.30, ήταν τα συνεργεία του Δήμου μας εκεί για να καθαρίσουν την περιοχή. Στις 8.30 είχαν απομακρυνθεί όλα τα σκουπίδια και η περιοχή βρέθηκε όπως ήταν και πριν, καθαρή και όμορφη.

Αυτά τα γεγονότα είναι επαναλαμβανόμενα. Το έχουμε τονίσει πολλές φορές και με τα ογκώδη αντικείμενα και με τα σκουπίδια και με τις παράνομες χωματερές και στην πόλη μας και στις Κοινότητές μας. Στέλνω ένα μήνυμα στους συνδημότες μας, ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες που υπάρχουν, δεν πρέπει να πετάνε ανεξέλεγκτα τα σκουπίδιά τους δεξιά και αριστερά και ο οποιοσδήποτε εντοπίζεται να λειτουργεί παράνομα ουσιαστικά, θα τιμωρείται με οποιοδήποτε τίμημα είναι για αυτή την άσχημη ενέργεια που πράττει».

Ειδικότερα, για την επιβολή προστίμου ο κ. Κυριακίδης σημείωσε: «Επιτόπου στον έλεγχο που έκανα και η Αστυνομία όταν ήρθε πιάσαμε επ’ αυτοφώρω τον κύριο που κουβαλούσε τα σκουπίδια, πήραμε τα στοιχεία του και κινείται η διαδικασία για να του επιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο. Και έτσι θα εφαρμόζεται από εδώ και πέρα σε όσους παρανομούν ουσιαστικά. Καλώ και τους συνδημότες μας -γιατί πρέπει με κάποιον τρόπο να ελέγξουμε όλο αυτό το ανεξέλεγκτο που υπάρχει όσον αφορά τα σκουπίδια- να μας ενημερώνουν, να παίρνουν τηλέφωνο στην υπηρεσία μας. Θέλω να ξαναπώ το τηλέφωνο, θα το λέω συνεχώς, είναι το 2521022263. Να καλούν την υπηρεσία μας, να μας ενημερώνουν κι εμείς να παρεμβαίνουμε επί τόπου».

Μάλιστα, ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε πως είναι το πρώτο πρόστιμο που επιβάλλεται για ζητήματα καθαριότητας επί της δικής του θητείας. Χαρακτηριστικά, επεσήμανε: «Όσο εγώ είμαι Αντιδήμαρχος είναι η πρώτη φορά που εντοπίσαμε ουσιαστικά τον δράστη. Δηλαδή τέτοια γεγονότα υπάρχουν πάρα πολλά μέσα στην πόλη μας, αλλά άλλοι πάνε βραδινές ώρες, άλλοι πάνε ώρες που δεν μπορούμε να τους εντοπίσουμε. Επίσημα είναι η πρώτη φορά που εντοπίσαμε τον δράστη και θα του επιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο».

Τέλος, ο κ. Κυριακίδης ανέφερε και την αντίδραση του δημότη, όταν ο ίδιος συνομίλησε μαζί του: Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησα είναι “τι κάνεις εδώ άνθρωπε μου, Κυριακή πρωί”. Ουσιαστικά προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του. Μου είπε “καλά, δεν θα τα πάρει το απορριμματοφόρο;”. Του λέω “γίνεται αυτό το πράγμα;”. Προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτό που έκανε εκείνη τη στιγμή».