ΣΕ ΥΛΙΚΟ ΚΑΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

 

Εμπρησμός σε όχημα αστυνομικού υπαλλήλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας καταγράφηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για ένα εντελώς ασυνήθιστο περιστατικό για την τοπική κοινωνία της Δράμας, τόσο γενικά ως εμπρησμός οχήματος όσο και ειδικότερα ως εμπρησμός οχήματος ιδιοκτησίας αστυνομικού.

Όπως προκύπτει από υλικό κάμερας ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος άγνωστος άνδρας, περί τις 3.30 τα ξημερώματα, πλησίασε το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό 19ης Μαΐου, πλησίον της οικίας του αστυνομικού, το περιέλουσε με εύφλεκτο υλικό και άναψε φωτιά. Στη συνέχεια ο δράστης απομακρύνθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση από την οποία προσέγγισε το όχημα. Η έκρηξη που σημειώθηκε (πιθανότατα από τις υψηλές θερμοκρασίες «έσκασε» λάστιχο) προκάλεσε αναστάτωση στη γειτονιά και από μια περίοικο ειδοποιηθήκαν Πυροσβεστική και Αστυνομία. Το μπροστινό μέρος του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο αστυνομικός υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας της Δράμας και γενικότερα με τη συμπεριφορά του, κατά κοινή ομολογία, στην άσκηση των καθηκόντων του δεν φαίνεται να έχει δημιουργήσει προστριβές και κόντρες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και τυχόν συνεργών του συνεχίζονται.