ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥ

Στη Χερσόνησο της Κρήτης πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2018 η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση, με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων του Υπουργού της Γερμανίας εντεταλμένου της Καγκελαρίου κ. Αγκέλας Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνεργασία κ. Norbert Barthle και του Αντιπροέδρου της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γερμανίας και Προέδρου της Ένωσης Δήμων Βάδης-Βυρτεμβέργης κ. Roger Kehle. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, υπεύθυνος από πλευράς ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, και του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού – Προγραμματισμού κ. Δημήτρη Καραμπατζάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαμσάκος, «ως υπεύθυνος συντονιστής των Δημάρχων Ελλάδος παρουσιάσαμε πέντε καλές πρακτικές με απτά οικονομικά αποτελέσματα συνεργασίας από αντίστοιχους Ελληνικούς και Γερμανικούς Δήμους. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε την δίκαια διεκδίκηση μας σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις στο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Κρήτη».

Μία από τις καλές πρακτικές που παρουσιάστηκαν στην Κρήτη ήταν η συνεργασία Δήμου Δράμας με την Δραμινή Εταιρεία RAYCAP με θέμα Δίκτυα νέας γενιάς – προϋπόθεση για έξυπνες πόλεις. «Το παράδειγμα σύντομα θα ακολουθήσουν πολλοί Δήμοι της Ελλάδος και της Γερμανίας», σημείωσε ο κ. Μαμσάκος.