ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ (Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ)

Ως Σύνδεσμος Εργαστηριακών Νόμου Δράμας αποφασίσαμε ομοφώνα να συμμετέχουμε στην προγραμματισμένη προειδοποιητική απεργία της Τρίτης 12/10/21, παρόλο που το συντονιστικό μας όργανο την ανέστειλε συνθηκολογώντας με την ηγεσία του Υπουργείου και κάνοντας τα γνωστά σε όλους μας πλέον πισωγυρίσματα.

Η οργή μας και η αγανάκτηση μας περισσεύουν. Για 9η συνεχή χρονιά τα διαγνωστικά εργαστήρια υπόκεινται σε περικοπές και καλούνται να επιστρέφουν του 46% των δαπανών τους ως προκαταβολή για το 2021 ενώ αποπληρώνουν ποσά από προηγούμενα έτη με αποτέλεσμα οι συνολικές κρατήσεις να αγγίζουν το 70%.

Η οργή μας και η αγανάκτησή μας περισσεύουν βλέποντας και την παράταση που έχει δώσει η Κυβέρνηση στο clawback μέχρι και το 2025 ενώ προεκλογικά είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός ότι θα το καταργήσει.

H τακτική του να δώσουμε χρόνο στον Υπουργό Υγείας να ενημερωθεί και να αντιδράσει μας βρίσκει αντιθέτους γιατί την θεωρούμε προσχηματική και ύποπτη. Γνωρίζουμε ότι το θέμα του clawback τον έχει απασχολήσει σε υποθέσεις που είχε αναλάβει ως νομικός.

Στην εύλογη ερώτηση κάποιων γιατί τώρα η απάντηση είναι απλή:

Γιατί τα εργαστήρια εδώ και ένα χρόνο έχουν επωμιστεί όλο το βάρος της ΠΦΥ εν μέσω πανδημίας. Ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών απευθύνθηκαν στον ιδιωτικό τομέα χωρίς όμως να γίνει καμιά αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού.

ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΣΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΑΣ

Η περίοδος χάρητος τέλειωσε. Τα όρια μας στενεύουν, οι αντοχές μας τέλειωσαν, θα αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε από τον ΕΟΠΥΥ διότι πρέπει να διαφυλάγουμε την αξιοπιστία των εξετάσεών μας, την αξιοπρέπειά μας και την βιωσιμότητα των ιατρείων μας

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΛΓΑ

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ IATΡΟΣ

Γραμματέας ΙΣΔ

Προεδρος Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ

Τα μέλη του συνδέσμου