ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.Μ.Θ. ΧΡ. ΜΕΤΙΟΥ

  • Τι απαντά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης

 

Με ανακοίνωσή του, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος έκανε γνωστό ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης και πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μιχάλης Αμοιρίδης δεν θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μέτιου, ο λόγος για το συγκεκριμένο πολιτικό «διαζύγιο» έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Αμοιρίδης «επέλεξε να ακολουθήσει ένα δικό του δρόμο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. έχει ως εξής:

«Από την επόμενη κιόλας μέρα της παραίτησής του από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης επέλεξε να ακολουθήσει ένα δικό του δρόμο, σε απόσταση από την παράταξη της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, αγνοώντας τις επανειλημμένες συστάσεις και προειδοποιήσεις που του έγιναν. Για να δικαιολογήσει την επιλογή του αυτή προσπαθεί να εμφανιστεί ως μοναδικός εκφραστής του οράματος του εκλιπόντος Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Επειδή όμως κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει τον εαυτό του πάνω από την Περιφέρεια, την παράταξη και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και επειδή δεν υπάρχει χρόνος να ασχολούμαστε παρά μόνο με το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε, αποφάσισα να διευκολύνω τον κ. Αμοιρίδη στις επιλογές του.

Ανακοινώνω λοιπόν ότι θα είναι εκτός του ψηφοδελτίου της “Περιφερειακής Αναγέννησης” στις επόμενες περιφερειακές εκλογές».

 

Απάντηση Μ. Αμοιρίδη

 

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου ήρθε η απάντηση, μέσω πάλι δημόσιας ανακοίνωσης, από την πλευρά του κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, ο οποίος ανέφερε:

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κου Χρήστου Μέτιου, διότι δεν είχα κάποια σχετική συζήτηση μαζί του. Είναι πρωτότυπο!

Τα περί έργου και οραμάτων τα αφήνω στην κρίση των πολιτών.

H θέση μου είναι και παραμένει στην “Περιφερειακή Αναγέννηση” (του Γιώργου Παυλίδη) και δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί αυτή την επιλογή μου

Είμαστε άνθρωποι και το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ευχαριστώ τον κ. Μέτιο για την συνεργασία μας, του εύχομαι καλή επιτυχία για τη συνέχεια και όλοι μας να είμαστε καλά το 2019».