ΑΡΘΡΟ

Του Captain Νικόλαου Κ. Μεταξά

ATPL

AIRLINE PILOT

B737NG AIRBUS 320

 

 

Άγγιξέ με και μην απορείς

που έχω αιμάτινο βλέμμα.

Μα δεν είδα ποτέ την αυγή

θα είναι η πρώτη με εσένα…

Και μετά μου λες γιατί δεν σου γράφω Θεανώ!

Τα τελευταία 9 χρόνια είχαμε 5 Πρωθυπουργούς και περισσότερους από 100 Υπουργούς και Υφυπουργούς, καμιά εκατοντάδες Δημαρχαίους και κάποιες χιλιάδες Δημοτικούς Σύμβουλους κατσαπλιάδες χωρίς καν να συνυπολογιστούν οι υπηρεσιακοί και οι παρατρεχάμενοι γύρω από το μέλι που παράγει η εξουσία. Γνώρισμα των περισσοτέρων η ανικανότητα και η μη αποδοχή επισήμανσης κριτικής, είτε καλόπιστης είτε όχι.

Ιδιαίτερα όταν είναι ανίκανοι στο να απαντήσουν με ευπρέπεια και όχι με αλαζονεία στην κάθε είδους παρέμβαση παντοίο τρόπο σε κάθε Πολίτη. Αντί αυτού μέσω του Facebook προπαγανδίζουν την κάθε ενέργεια που κάνουν για τον Πολίτη και εάν ύπαρξη κριτική καλόπιστη είτε όχι, τότε μπαίνει ακόμη η γυναίκα τους στο παιχνίδι της απαξίωσης και της ειρωνείας για κάθε πολίτη που θα τους κριτικάρει.

Συμβάν με Αντιδήμαρχο στην πόλη της Δράμας ο οποίος διαφημίζει το έργο του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά αποφεύγει να απαντήσει σε οποίον δεν συμφωνεί με αυτά που κάνει η επισημαίνει κάποιες ελλείψεις, πάντοτε καλόπιστα. Και αν δεν του αρέσει η κριτική που του γίνεται αναλαμβάνει ενεργό ρόλο η γυναίκα του. Να τον χαίρεστε Κύριε Δήμαρχε.

Πρόσφατα έτερο συμβάν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με τα γαλλικά να παίρνουν και να δίνουν και η υπερηφάνεια σου απλέ πολίτη ανά την επικράτεια της χώρας στα ύψη από τα κελεπούρια που μας ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

Αααααααααα, μην οδύρεσαι κατσαπλιά μου, αυτούς τους μεγιστάνες κατσαπλιάδες διάλεξες, εψήφισες και ονομάτισες, ε τότε λοιπόν καλή σου χώνευση.

Τις τελευταίες 2 φορές που συνέβη κάτι ανάλογο, στις δεκαετίες του ’20 και του ’60, η κατάληξη ήταν πάντα η ίδια: ανάληψη της διακυβέρνησης από το στρατό χάριν της… εθνικής σωτηρίας και στο βάθος πόλεμος, η αγαπημένη ασχολία του στρατού.

Για να είμαι ειλικρινής έχω μπουχτίσει να ακούω για κάθε έναν από τους πρώην, τέως και νυν κυβερνητικούς παράγοντες το κλισέ «η χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Ειδικά όταν έχουν μόλις προ 400 ή 500 ημερών εκλεγεί. Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν όσοι επαναλαμβάνουν το τηλεοπτικό αυτό τσιτάτο έχουν κάνει κάποια αυτοκριτική πιστεύοντας ότι αξίζει καλύτερη κυβέρνηση ο ίδιος λαός που έχει εκλέξει τις προηγούμενες 4 και την παρούσα.

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω διάθεση να προσβάλω κανέναν επί προσωπικού, αν και οι έχοντες ενασχόληση με τα της Πολιτικής από τον πιο απλό μέχρι την υψηλότερη βαθμίδα έχουν το κόμπλεξ της αυτοκριτικής αλλά και της έντιμης προς αυτούς κριτικής.

Νομίζω είναι επίκαιρο στον επικείμενο εκλογικό χρόνο που έρχεται να θέσουμε «τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων» και να κοιταχτούμε ως πληθυσμός στον καθρέπτη. Γιατί πάντα οι πολιτικοί ταγοί θα έχουν την απάντηση «καθρέπτης σου είμαι, κοινωνία, γι’ αυτό και σου μοιάζω».

-Από πρόσφατη έρευνα ελληνικού πανεπιστημίου, 8 στους 10 ψηφοφόρους θεωρούν ότι η διακυβέρνηση ασκείται από άλλα, απροσδιόριστα, πρόσωπα και οργανώσεις και όχι από την εκλεγμένη Κυβέρνηση. Τότε αναρωτιέμαι ειλικρινά, γιατί ψηφίζουν;

-Οι 4 στους 10 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους απείχαν στις τελευταίες εκλογές. Τότε είναι να αναρωτιέται κανείς, γιατί διαμαρτύρονται;

-Οι 3 στους 10 πολίτες (28,8%) θεωρούν ότι το κράτος οργανώνει αεροψεκασμούς με αέρια νευροτοξικής φύσεως για να κρατούνται οι πολίτες σε καταστολή!

-Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά από το συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και δημοσιεύθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, 8 στους 10 συμμετέχοντες απεφάνθησαν (ορθώς) ότι έχουν εμπιστοσύνη στο στρατό αλλά οι ίδιοι απεφάνθησαν σε ποσοστό άνω του 50% ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την Κυβέρνηση. Λίγο ύποπτο μου ακούστηκε ως συνδυασμός…

-Πλήθος πολιτών άφησε την τελευταία τριετία εντελώς ανεμβολίαστα τα παιδιά του αν και το Υπουργείο Υγείας επανειλημμένα έχει καλέσει σε εμβολιασμούς τους οποίους μάλιστα παρέχει εντελώς δωρεάν, επειδή κάπου σε κάποια ιστοσελίδα με ανυπόγραφο από γιατρό κείμενο διάβασε ότι το κράτος χορηγεί δηλητηριώδη εμβόλια. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε έξαρση σχεδόν «εξαφανισμένων» παιδικών και όχι μόνον ασθενειών με χιλιάδες κρούσματα από το 2015 και εξής.

-Μεγάλος αριθμός πολιτών καταφεύγει σε μορφές παραϊατρικής που δεν είναι κλάδοι της ιατρικής επιστήμης ούτε διδάσκονται στην ιατρική σχολή, όπως π.χ. η ομοιοπαθητική, ενώ αποφεύγει πλήρως τα φάρμακα ακόμα και όταν είναι εντελώς ενδεδειγμένα. Εκτός από επικίνδυνη, η κατάσταση γίνεται και φαιδρή όταν προστεθεί σε όλα τα παραπάνω η αυθυποβολή μεγάλης μερίδας του πληθυσμού σε «θεραπείες» τύπου κατανάλωσης κεφίρ, ξεματιάσματος, βελονισμού, επισκέψεων σε μοναστήρια για διάβασμα ευχής υπέρ υγείας, λήψης αυτοσχέδιων φυτικών σκευασμάτων κτλ. Απλά πράγματα: αυτά ΔΕΝ είναι ιατρική. Φάρμακα συνταγογραφεί μόνο ο γιατρός.

-Η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά δέσμια είτε συμφερόντων τα οποία φοβάται ή αμείβεται από αυτά, είτε των πολιτικών. Βγαίνοντας από το Δικαιοσύνης Μέλαθρον δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην το έχει σκεφτεί ότι οι διαχειριστές της Δικαιοσύνης απέχουν μακράν πραγματικότητάς.

-Τεράστιος αριθμός πολιτών, ειδικά αρρένων, παίζει τζόγο – συμπεριλαμβανομένου του διαδικτυακού – σε καθημερινή βάση ή με μόνιμη και σταθερή, αμείωτη πάντως, συχνότητα. Όλα αυτά σε μία εποχή που όλοι διαμαρτύρονται για τις κυβερνητικές «περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και για τη φορολογία που ξεζουμίζει τα πορτοφόλια μας». Το επιχείρημα, δε, ότι τάχα «παίζουν μπας και κερδίσουν για να τα βγάλουν πέρα» είναι τόσο αστείο που προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο.

(συνεχίζεται…)