ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Δικηγόρος ανέφερε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σαββατοκύριακο με δράση» ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί των αξιώσεων όσον αφορά τις γερμανικές οφειλές και τόνισε πως πρέπει να τις διεκδικήσουμε για να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Γερμανία και την Ε.Ε.!

Είναι ο Γ. Στεφανάκης. Ο τύπος αυτός ήταν πάρα πολύ εριστικό και προκλητικός και για αυτό αποφάσισα να τον ψάξω λίγο. Δεν περίμενα κι εγώ να βρω αυτά που βρήκα. Διαβάστε μόνοι σας για να καταλάβετε τι παίζει σε αυτή τη χώρα (Breaking News).

Γ. Στεφανάκης, γεννήθηκε το 1945. Σπούδασε στην Αθήνα στη Νομική Σχολή και χειρίστηκε διάφορες υποθέσεις. Είναι νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ (οργανισμός υπεύθυνος για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας). Είναι πρόεδρος ιδρύματος «Μελέτη Ιστορίας Ελευθ. Βενιζέλου», διοικητικός σύμβουλος Λέσχης Αθηνών, σύμβουλος Λέσχης Φιλελευθέρων, μέλος Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων, αρθρογραφεί στην Εστία. Το 2000 ίδρυσε την δικηγορική εταιρεία του «Γ.Κ. Στεφανάκη και Συνεργάτες». Είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας «Μελέτη Ελληνικής Ιστορίας».

Ο πατέρας του Κων/νος Στεφανάκης (ξάδελφος του Κ. Μητσοτάκη) το 1963 ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης, επί ΕΡΕ, κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, οπότε αφέθηκε ελεύθερος ο Μαξ Μέρτεν (Γερμανός εγκληματίας πολέμου) που καταδικάστηκε σε 20ετη φυλάκιση. Δήλωσε ο Μέρτεν ότι ο Καραμανλής και ο Υπουργός Δ. Μακρής και η γυναίκα του ήταν συνεργάτες του κατά την Κατοχή.

Το 1975, ο Κ. Στεφανάκης ξανά Υπουργός Δικαιοσύνης του Κ. Καραμανλή (Ν.Δ. 1974-77) έδωσε διαταγή να πολτοποιηθούν τα αρχεία για τα εγκλήματα πολέμου!!! Ούτε τυχαίο ήταν, ούτε ασήμαντο. Ο άνθρωπος αυτός είναι ύποπτος ότι μαζί με τον Κ. Καραμανλή ενήργησαν εναντίον των αποδείξεων για τα εγκλήματα πολέμου.

Τα αρχεία δεν είναι δουλειά κανενός Υπουργού να καταργούνται, αντιθέτως είναι οι αποδείξεις για την Ιστορία του τόπου και των προσώπων που διαδραματίζουν ρόλο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.