ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Στην πόλη μας έγιναν κάποιες εκδηλώσεις. Παρασκευή 29-11-2019, το βράδυ σε εστιατόριο της πόλης μας έγινε η ετήσια συνεστίαση του Κ.Κ.Ε. Δράμας με ζωντανή μουσική, φαγητό, χορό, ενώ στο τέλος ακούστηκαν και τραγούδια της Αντίστασης (αντάρτικα – σε σκοπούς γνωστούς παραδοσιακών τραγουδιών). Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Νίκος Σοφιανός, μιλώντας και για την νέα επίθεση της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων στην κοινωνική ασφάλιση.

Έτσι και το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο μαζευτήκαμε συνταξιούχοι μα και εργαζόμενοι και συμφωνήσαμε για το ψήφισμα κατά της επίθεσης που γίνεται από Ν.Δ. στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα κι έτσι γίνεται φθηνότερη η ήδη τσακισμένη εργατική δύναμη με τους τρεις πυλώνες που δρομολογούν Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι στο Ασφαλιστικό. Είπαμε όχι στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος που θέλουν την κατάργηση της μεγάλης κατάκτησης των εργαζομένων στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης που έχει απομείνει και των αποθεματικών ταμείων μας στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Εργατικό Κέντρο έγινε η παρουσίαση του βιβλίου για τα 80 χρόνια Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας. Για την παρουσίαση του βιβλίου εργάστηκαν 2 υπάλληλοι του ΕΥΚ. Μίλησαν οι συγγραφείς, η ομάδα εργασίας, ξεκινώντας με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο, ενώ τιμήθηκαν προηγούμενοι Πρόεδροι και διαβάστηκαν ονόματα όσων βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου. Ανάμεσα στα ονόματα και το δικό μου, η οποία υπήρξα εκπρόσωπος – αντιπρόσωπος στο ΕΥΚ από την ΑΤΕ ως συνδικαλίστρια. Παραχώρησα φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του οικοδόμου πατέρα μου στα δύσκολα εκείνα χρόνια, τόσο από εργασιακής πλευράς όσο και συνδικαλιστικής με διώξεις κτλ. Επίσης παρέπεμψα τη συγγραφική ομάδα σε γνωστή εφημερίδα της πόλης μας που έκλεισε, το «Θάρρος», και που έχει πλούσιο αρχείο.

Είναι μεγάλη κατάκτηση και προϊόν συγκρούσεων η Κοινωνική Ασφάλιση, γι’ αυτό χτυπάμε συναγερμό για να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους που μυρίζονται κέρδη στην Ασφάλιση, επιδιώκοντας να ανοίξει παντού η συζήτηση ενάντια στην κοινή στρατηγική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.