ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Με τη διεξαγωγή της καθιερωμένης παρέλασης, επί της οδού Εθνικής Αμύνης, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Δράμας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Παρά τη βροχόπτωση η παρέλαση των πολιτικών (Σύλλογοι και Σχολεία) και στρατιωτικών τμημάτων πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης δεν παραβρέθηκε στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Δράμα κι έτσι τα συγκεκριμένα καθήκοντα ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο οποίος έλαβε και την αντίστοιχη θέση κατά τη διάρκεια της παρέλασης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Ακόμη παρόντες ήταν οι Βουλευτές Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο του εορτασμού, είχαν προηγηθεί η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας, επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας στο Δημοτικό Κήπο.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης ανέφερε: «Ελάχιστο χρέος τιμής. Η πατρίδα μας γιορτάζει και τιμά την 28η Οκτωβρίου. Τα νιάτα του τόπου μας και οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν δυνατό παρών σε μια δύσκολη περίοδο. Έχουμε χρέος να τιμούμε, να θυμόμαστε και να μην ξεχνούμε τους αγώνες που δόθηκαν στα βουνά της Ηπείρου. Χρόνια πολλά».

Η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας κ. Κεφαλίδου, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., επεσήμανε: «Η σημερινή ημέρα είναι μέρα μνήμης, μέρα υπερηφάνειας και μέρα υπενθύμισης. Νομίζω ότι καλύτερο μήνυμα από αυτό της 28ης Οκτωβρίου για τους ανθρώπους που έχουν χάσει το αίμα τους, έχουν δώσει το υπέρτατο αγαθό, τη ζωή τους, για ελευθερία, για αξιοπρέπεια και για μια ελεύθερη χώρα, δεν υπάρχει. Χρόνια πολλά».

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος σημείωσε: «Τιμή και δόξα στους Έλληνες και στην Ελλάδα μας. Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς τους ήρωες που με τους αγώνες τους και τις θυσίες τους έδωσαν το δικαίωμα σε όλους εμάς να ζούμε σήμερα ελεύθεροι. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά μας, που παρόλο τις αντίξοες συνθήκες παρέλασαν και έδωσαν σε όλους εμάς το παράδειγμα. Χρόνια πολλά σε όλους».