ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «PYEONGCHANG 2018» ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (Α. ΚΟΡΑΚΑΚΗ, Ν. ΜΑΥΡΙΔΗΣ, Μ. ΤΣΑΚΙΡΗ, Κ. ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ, Γ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ)

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017, στην κεντρική πλατεία της Δράμας η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018», στο πλαίσιο του ταξιδιού της Φλόγας σε όλη την Ελλάδα μετά από το άναμμά της την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Δράμα ήταν η μοναδική πόλη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από όπου πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα.

Η βροχή που έπεφτε από το πρωί της ίδιας ημέρας σταμάτησε λίγη ώρα πριν την τελετή και έτσι αρκετοί ήταν οι Δραμινοί πολίτες που παραβρέθηκαν στην τελετή. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου κ. Γιάννης Καψημάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, καθώς και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιόνγκτσανγκ της Ν. Κορέας έφτασε λίγο μετά τις 16.30 στην πόλη της Δράμας και περίπου στις 16.45 η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής Άννα Κορακάκη εισήλθε χειροκροτούμενη στην κεντρική πλατεία με την Ολυμπιακή δάδα και άναψε το βωμό. Νωρίτερα η Ολυμπιακή Φλόγα είχε μεταφερθεί από τον αθλητή του σκι Νίκο Μαυρίδη και την αθλήτρια του σκι Μαρία Τσακίρη, η οποία μάλιστα θα συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας και των σημαιών Ν. Κορέας και Ελλάδας με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018» κ. Γιούνγκ Χον και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Θανάσης Βασιλειάδης, ενώ αντηλλάγησαν και συμβολικά δώρα.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος ανέφερε πως «με ιδιαίτερο σεβασμό και τιμή ο λαός της Δράμας καλωσορίζει την Ολυμπιακή Φλόγα» και πρόσθεσε: «Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι η έκφραση των θετικών αξιών της ανθρωπότητας. Είναι ένα αιώνιο σύμβολο ειρήνης και φιλίας των λαών. Είναι ένα σύμβολο της εργασίας, ομαδικότητας και σύνθεσης των ανθρώπων και διαφορετικών πολιτισμών. Είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον κόσμο». Ακόμη, ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Από αυτό εδώ τον ιστορικό τόπο υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή Φλόγα, το ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων και απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους λαούς του κόσμου, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της ελπίδας και της συνεργασίας».

Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018» κ. Γιούνγκ Χον ευχαρίστησε την πόλη της Δράμας. «Είναι πολύ ευγενικό από μέρους σας να είστε εδώ και με τέτοιον καιρό και να δείξουμε πραγματικά ότι και στην Κορέα θα έχουμε την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε ο κ. Γιούνγκ Χον και πρόσθεσε πως «η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία δείχνει το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει τις Ολυμπιακές αξίες παγκοσμίως». Ακόμη, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018» ανέφερε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν και συνεχίζουν να είναι το σύμβολο της ελπίδας και της ειρήνης».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Θανάσης Βασιλειάδης ευχαρίστησε την πόλη και τον κόσμο της Δράμας και αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Δραμινών αθλητών, του Κώστα Δουβαλίδη και της Άννας Κορακάκη, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Από την πόλη της Δράμας να κρατήσει τη δύναμή της και τη ψυχή της και να την προσθέσει στη δύναμη των άλλων πόλεων και να πάει στη Ν. Κορέα» είπε απευθυνόμενος στον κ. Γιούνγκ Χον και ευχήθηκε «καλούς και καθαρούς αγώνες», όχι μόνο στα παιδιά με αρτιμέλεια, αλλά και στα παιδιά με ειδικές ικανότητες, «γιατί είναι και αυτά μέλος της κοινωνίας».

Στην τελετή συμμετείχαν ο Σύλλογος Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας, τα Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης και η Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η Ολυμπιακή Φλόγα συνέχισε το ταξίδι της (με επόμενο σταθμό τη Νάουσα). Στην πόλη της Δράμας την Φλόγα μετέφεραν ο αθλητής του στίβου Κώστας Δουβαλίδης και ο αθλητής της πάλης Γιώργος Κυριακίδης.

Η Ολυμπιακή Φλόγα στις 31 Οκτωβρίου ολοκλήρωσε το ταξίδι της στην Ελλάδα, το οποίο ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου από το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, και παραδόθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιόνγκτσανγκ της Ν. Κορέας.