Αρκετά μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε αργά εχθές το βράδυ (10/5), σε περιοχή όπου ο Δήμος τοποθετούσε χόρτα και λοιπά ξερά κλαδιά, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Αγίου Σάββα, μια περιοχή πολύ κατοικημένη.

Όπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστο διερχόμενο όχημα, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες,  με το πέρασμά του εκτόξευσε άγνωστο υλικό, το οποίο μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο, τύλιξε το σημείο στις φλόγες.

Στο σημείο κατέφθασε 1 όχημα της  Πυροσβεστική Υπηρεσίας  με πλήρωμα αλλά και υπάλληλοι του Δήμου Δράμας, οι οποίοι άνοιξαν τάφρους γύρω από το σημείο και καθάρισαν το χώρο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη, τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και ο Δήμος παρέμειναν στο σημείο μέχρι  τις 03:30 η ώρα το ξημέρωμα προς αποφυγή νέας αναζωπύρωσης.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή (πρωί Τρίτης), στο σημείο βρίσκεται συνεργείο του Δήμου, όπου καθαρίζει το χώρο άλλα και ο Αντιδήμαρχος Πράσινου και Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, ο οποίος  μίλησε στην ergasia-press.gr για το συμβάν.

Δείτε παρακάτω σημερινές  φωτογραφίες και βίντεο