Σε ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής:

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη και αυταρχική στάση, όπως και την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης του Προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δράμας και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιάννη Παπαδόπουλου από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, επικαλούμενη την ιδιότητά του ως υποψήφιου Βουλευτή Δράμας του Κ.Κ.Ε., μετά την εκλογική του «παραίτηση».

Με το παραπάνω πρόσχημα έδωσε εντολή στους φύλακες να απαγορεύσουν στον Γ. Παπαδόπουλο την είσοδο στο χώρο του Νοσοκομείου!!!

Η Διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας οφείλει να γνωρίζει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης στο «εσωτερικό» των συνδικαλιστικών οργάνων, καθώς και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτούνται κατά την προεκλογική περίοδο δεν χάνουν την υπαλληλική τους ιδιότητα και γι’ αυτό ή επανέρχονται στην ίδια θέση που κατείχαν εάν δεν εκλεγούν ή τελούν υπό αναστολή της ιδιότητας εάν εκλεγούν.

Τα νοσοκομεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η συνδικαλιστική δράση δεν ζητά την έγκριση της οποιαδήποτε διοίκησης – εργοδοσίας.

Ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολίτες β’ κατηγορίας με μειωμένα δικαιώματα.