Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Οι πολιτικές που θα χαραχθούν θα καθορίσουν την κοινή ευρωπαϊκή πορεία για την επόμενη δεκαετία, θα ορίσουν το μέλλον των κρατών μελών και φυσικά της χώρας μας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώσαμε δυνάμεις όλοι όσοι είμαστε απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας και των αριθμών που δίχασαν την Ευρώπη, και οδήγησαν σε οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Είμαστε απέναντι στις ακραίες φωνές, απέναντι σε κάθε είδους αποκλεισμό και διακρίσεις, απέναντι στις δυνάμεις της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.

Με αυτήν την ισχυρή προοδευτική πολιτική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα αγωνιστούμε για να δώσουμε λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, την κοινωνία, την απασχόληση, σε αυτήν την μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη, και σε αυτήν την νέα εποχή για την Ελλάδα.

Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, στην ασφάλεια, στο μεταναστευτικό, να κερδίσουμε το στοίχημα της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, με πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Διεκδικούμε πολιτικές που θα διορθώσουν τις αδικίες, θα άρουν τις ανισότητες θα δημιουργήσουν ίσες ευκαιρίες και οφέλη για την Ελλάδα και όλους τους λαούς σε μία Ευρώπη πιο δημοκρατική, δίκαιη, αλληλέγγυα και ανθρώπινη, που πλέον δεν θα διχάζει, αλλά θα ενώνει.

Πολιτικές με τις οποίες κερδίσουμε το πραγματικό στοίχημα που είναι η ανάπτυξη και η ευημερία για όλους.

Όλοι όσοι με τη δύναμη του ελληνικού λαού, θα βρεθούν να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα επόμενα πέντε χρόνια, θα πρέπει να είναι οι πιο ικανοί, αυτοί που θα αγωνιστούν με πάθος, με πείσμα και σκληρή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα, για τις καλύτερες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν και το μέλλον μας.

Θα είναι η «Εθνική Ελλάδας» στην Ευρώπη.