ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Με την πρόσφατη ψήφιση του Σ/Ν του Υπουργείου Εσωτερικών στέφθηκαν με επιτυχία οι προσπάθειες που κάναμε από πέρυσι, ώστε να υπάρξει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων – με ταυτόχρονη ρύθμιση της πάγιας οφειλής – σε επιχειρήσεις που διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα. Με τη ρύθμιση προβλέπεται η πληρωμή με δόσεις, που φτάνουν τις 100, και απαλλαγή – που φτάνει έως και το 100% – από πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ανάσα σε δεκάδες επιχειρήσεις στη Δράμα και είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που έγινε, ήδη από το 2016, από κοινού με τον πρόεδρο των επισιτιστών Ηλία Ηλιάδη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανο Γεωργιάδη, όταν επισκεφθήκαμε τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και έκανε δεκτό το αίτημά μας. Το δίκαιο χαρακτήρα της ρύθμισης αναγνώρισε και ο νυν Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος όχι μόνο τη διατήρησε αλλά και την επέκτεινε. Έτσι, με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών όχι μόνον σε ό,τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα αλλά συνολικά οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα.

Σε αυτή την προσπάθεια οι άλλοι δυο Βουλευτές του Νομού μας – που κατά τα’ άλλα κόπτονται για τον τόπο τους και την επιχειρηματικότητα – δεν είπαν τίποτα και κυρίως δεν βοήθησαν πουθενά και ποτέ. Και δεν το έκαναν φυσικά ούτε όταν κυβερνούσαν αλλά ούτε και ως αντιπολίτευση, που θα ήταν και σχετικά «ανέξοδο».