Αυξάνονται συνεχώς οι αιτήσεις για διακανονισμούς των «φουσκωμένων» λογαριασμών ρεύματος που καταφθάνουν στα σπίτια με τις χειμερινές καταναλώσεις. Μέσα σε κλίμα πανικού και απόγνωσης, εκατοντάδες θα είναι και εκείνοι που θα έρθουν αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος, που θα αρχίσουν από την Τετάρτη κιόλας.

Μιλώντας το πρωί στο OPEN, ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, ανέφερε πως υπήρξε περίοδος χάριτος τις ημέρες του Πάσχα και ότι από αύριο θα αρχίσουν να εκτελούνται ξανά οι εντολές των παρόχων ενέργειας να κόβεται το ρεύμα για απλήρωτους λογαριασμούς.

Διαβάστε επίσης:

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνονται καθημερινά πάνω από 500 εντολές για διακοπές ρεύματος με τους παρόχους να πιέζουν για την άμεση πληρωμή τους.

Μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά υπάρχει πρόβλεψη και δεν κόβεται το ρεύμα. Ωστόσο, οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έχει καταστήσει πολύ μεγάλο αριθμό νοικοκυριών σε ευάλωτα χωρίς όμως να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δίνει εντολές για διακοπές ρεύματος και ετοιμάζεται να ρίξει τα μπετά της βίλας!

Την ίδια ώρα που οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, χτίζει «αυτοκρατορικό ανάκτορο» στην Τζιά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο μάνατζερ της ΔΕΗ που δίνει μπόνους στον εαυτό του και καταδικάζει  την κοινωνία στην ανέχεια με τους λογαριασμούς ρεύματος κατέθεσε αίτηση για άδεια δόμησης στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, όπου υπάγεται η Κέα ώστε σε οικόπεδο έκτασης 8.500 τμ να χτίσει τη βίλα 759,15 τμ!!!

Από αύριο όμως με εντολή του εκατοντάδες νοικοκυριά σε καθημερινή βάση θα μείνουν χωρίς ρεύμα…

Πηγή: aftodioikisi.gr