Ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους μας χάρισε η οικογένεια μιας 25χρονης γυναίκας, θύματος τροχαίου στην Πολίχνη στις 11 Ιανουαρίου.

Όπως δημοσιεύει η ertnews.gr, η οικογένεια της νεαρής αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα της , όταν η ίδια, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η ομάδα “Ένωση Πολιτών Μετέωρα Πολίχνης” έκανε γνωστή την απόφαση της οικογένειας για τη δωρεά των οργάνων της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριστερός της νεφρός μεταμοσχεύθηκε σε άντρα ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος προ 20ετίας είχε υποβληθεί για πρώτη φορά σε μεταμόσχευση νεφρού.

Η μεταμόσχευση έγινε στο Ιπποκράτειο, το περασμένο Σάββατο και ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του. Ο δεξιός νεφρός της μεταμοσχεύθηκε σε ασθενή στον Ευαγγελισμό και το ήπαρ στο Λαϊκό. Επίσης, ο ένας κερατοειδής της άτυχης κοπέλας αναμένεται να χαρίσει την όραση σε ασθενή, ο οποίος εντός της εβδομάδας αναμένεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Πηγή: rosa.gr