Στην Καλή Βρύση τη Πέμπτη της Διακαινησίμου, μετά τη θεία λειτουργία και την τέλεση αγιασμού στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, ξεκινάει πομπή υπό μορφή λιτανείας για καλή καρποφορία της γης και για υγεία των συμμετεχόντων.

Παίρνει μέρος πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον ιερέα της εκκλησίας και την εικόνα της Αναστάσεως και ένα μεγάλο σήμαντρο που το κρατούν και χτυπούν συνέχεια δύο νέοι άντρες κατά την διάρκεια όλης της διαδρομής, ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη.

Την πομπή συνοδεύουν αναβάτες αλόγων, ξεκινώντας από τον Προφήτη Ηλία περνούν άλλοτε από αγροτικούς δρόμους και άλλοτε από καταπράσινα μονοπάτια, φτάνοντας στα γεωγραφικά όρια του χωριού στα οποία υπάρχουν ξωκλήσια.

Σε κάθε ξωκλήσι τοποθετείται ένα κομμάτι αντίδωρο από την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης τυλιγμένο σε ένα σβόλο άσπρου κεριού.

Τα ξωκλήσια από τα οποία περνάει η πομπή είναι τα εξής: Ζωοδόχου Πηγής, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Αγίου Αντωνίου, Άγιου Αθανάσιου και Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Παλιότερα περνούσαν και πέρα από τον ποταμό Αγγίτη και φτάνανε στο ξωκλήσι της Αγίας Κυριακής, σήμερα όμως είναι αδύνατη η προσπέλαση.

Ύστερα από πεντάωρη πεζοπορία και επίπονη διαδρομή 18 χιλιομέτρων καταλήγουν στα ξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Βλασίου, προστάτη των γεωργών και των κτηνοτρόφων, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή του Μενοικίου όρους. Στη συνέχεια ο ιερέας κάνει δέηση και αγιάζει την περιοχή.

Με το τέλος του αγιασμού ακολουθεί γλέντι απ’ όλους τους κατοίκους του χωριού με ήχους παραδοσιακών οργάνων γκάιντας και νταχαρέ. Επίσης γίνονται και αυτοσχέδιοι αγώνες πάλης. Άλλωστε οι Καληβρυσιώτες είναι γνωστοί για την χαρούμενη διάθεση τους και τον αυθορμητισμό τους, αλλά και για την μεγάλη πίστη προς την χριστιανοσύνη.

Το έθιμο αυτό κρατάει πολλά χρόνια και οι κάτοικοι το συνεχίζουν, όπως και όλα τα έθιμα τους, με θρησκευτική ευλάβεια.

Η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη και παίρνουν μέρος και άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή.

Τη φετινή χρονιά το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Απριλίου, ξεκινώντας στις 9.30 το πρωί από τον λόφο του προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.