ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

 

  • Στ. Γιαννακίδης, Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης: «Θα στηρίξουμε και θα συμβάλλουμε στην υπέρβαση όσων μέχρι σήμερα εμποδίζουν την επαναλειτουργία μιας κομβικής υποδομής για τον τουρισμό της περιοχής»
  • Χρ. Καραγιαννίδης, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας: «Ο Νομός Δράμας, με αυτόν τον τρόπο, αποκτά τη δυναμική που του αξίζει ως χειμερινός τουριστικός προορισμός»
  • Α. Πατακάκης, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014 φαίνεται να αποδίδει καρπούς, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε»

 

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των έργων στις υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού της Π.Ε. Δράμας. Το έργο προβλέπει τη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση εγκαταστάσεων και υποδομών του Χιονοδρομικού και έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Με αυτή την εξέλιξη, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς η σχετική προσπάθεια που ξεκίνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη και φυσικά την ανταπόκριση από κυβερνητικής πλευράς για ικανοποίηση του αιτήματος. Στη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, άλλωστε στέκεται και ο Βουλευτής κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «όσο υπάρχει συντονισμός με την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι προσπάθειές μας θα έχουν θετικά αποτελέσματα». Το Τεχνικό Δελτίο για το Χ.Κ. Φαλακρού είχε συμπληρωθεί στις 29 Μαΐου 2018.

Σε σχετική δήλωσή του ο Υφυπουργός κ. Γιαννακίδης αναφέρει: «Υπογράψαμε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των έργων επισκευής και βελτίωσης στις εγκαταστάσεις και υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού της Π.Ε. Δράμας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Με αυτό ως αφετηρία, θα στηρίξουμε και θα συμβάλλουμε από την πλευρά της Κυβέρνησης στην υπέρβαση όσων μέχρι σήμερα εμποδίζουν την επαναλειτουργία μιας κομβικής υποδομής για τον τουρισμό της περιοχής».

 

«Όσο υπάρχει συντονισμός με την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι προσπάθειές μας θα έχουν θετικά αποτελέσματα»

Σε ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, με τίτλο «Χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού», αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από συνεννόηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη δίνεται λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Έχουμε λοιπόν την υπογραφή της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των αναγκαίων έργων στις υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού της Π.Ε. Δράμας.

Το έργο προβλέπει τη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση εγκαταστάσεων και υποδομών του χιονοδρομικού και έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Ο Νομός Δράμας, με αυτόν τον τρόπο, αποκτά τη δυναμική που του αξίζει ως χειμερινός τουριστικός προορισμός ενώ και οι κάτοικοί του θα μπορούν να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Όσο υπάρχει συντονισμός με την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι προσπάθειές μας θα έχουν θετικά αποτελέσματα».

 

«Ευχαριστούμε τον Χρ. Καραγιαννίδη για την αμέριστη υποστήριξή του και τον Στ. Γιαννακίδη για την ανταπόκρισή του»

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε, με σχετική ανακοίνωση, και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο οποίος ανέφερε:

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014 για να επανατοποθετήσουμε στον τουριστικό χάρτη της περιοχής μας το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και τον ευρύτερο ορεινό όγκο του Νομού Δράμας φαίνεται να αποδίδει καρπούς, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς προσπάθειας και των συντονισμένων ενεργειών, είναι η χρηματοδότηση 800.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την συντήρηση, επισκευή και βελτίωση εγκαταστάσεων και υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Ειδικότερα περιλαμβάνει δράσεις προμηθειών, υπηρεσιών και έργων ως εξής:

-Την επισκευή διαπιστωμένων βλαβών και αντικατάσταση εξαρτημάτων των εν λειτουργία αναβατήρων και λοιπού Η/Μ εξοπλισμού (2018)

-Την επισκευή-αποκατάσταση βλαβών και επαναφορά σε λειτουργία του εκτός λειτουργίας διθέσιου εναέριου αναβατήρα με κωδική ονομασία ΕΑ2 τυπική ονομασία “Δίσυρον” (2019).

-Την επισκευή-ανακατασκευή και επαναφορά σε λειτουργία του εκτός λειτουργίας συρόμενου αναβατήρα με κωδική ονομασία ΣΑΥ και τυπική ονομασία “Ηδωνός-Παππούς” (2019).

-Την συντήρηση, επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων (2019).

-Την συντήρηση και βελτίωση υποδομών περιβάλλοντος χώρου (2019).

-Την ετήσια τακτική και έκτακτη συντήρηση και επισκευή βλαβών των εν λειτουργία αναβατήρων και λοιπού Η/Μ εξοπλισμού (2019-2020).

Ευχαριστούμε τον Βουλευτή Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη για την αμέριστη υποστήριξή του στις διεκδικήσεις μας και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη για την ανταπόκρισή του στο αίτημά μας».

 

Έγινε πράξη η κυβερνητική δέσμευση

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα της χρηματοδότησης του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υπήρξε σαφής κυβερνητική δέσμευση, μέσω όσων ανέφερε ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτση (νυν Υπουργός Εσωτερικών), από το βήμα της Βουλής, στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη. Τότε, ο κ. Χαρίτσης είχε αναφερθεί σε χρηματοδότηση ύψους 1,6 ευρώ, η οποία θα προχωρούσε άμεσα, μετά την κατάθεση από πλευράς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης των συμπληρωματικών στοιχείων που είχαν ζητηθεί.