Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ Δ. ΔΑΛΑΚΑΚΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ», ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

 

Επιστολή προς την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, με θέμα «Δεν έχουμε έλλειψη σε χάντρες και καθρεφτάκια», απέστειλε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης. Με την επιστολή ο κ. Δαλακάκης αιτιολόγησε την απουσία του από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Δράμας, με την παρουσία τόσο της κ. Νοτοπούλου όσο και του Υπεύθυνου του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Γιώργου Αγγελόπουλου.

Η επιστολή του κ. Δαλακάκη, η οποία κοινοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε. της Δράμας, ήταν ως εξής:

«Υπουργέ, κα Νοτοπούλου,

Ζητήσατε να με συναντήσετε σήμερα ως Δήμαρχο Δοξάτου.

Όταν η Κυβέρνησή σας θα σταματήσει να προσπαθεί να στερήσει το νερό από τους συνδημότες μου και τον κάμπο μας προς εξυπηρέτηση του ΤAP.

Όταν η Κυβέρνησή σας θα δεσμευτεί εμπράκτως για την μη εξόρυξη λιγνίτη και την εξυπηρέτηση ενεργειακών συμφερόντων.

Όταν η Κυβέρνησή σας θα σταματήσει να στερεί από τους κτηνοτρόφους μας εξισωτικές και βοσκοτόπια.

Όταν η Κυβέρνησή σας θα σταθεί δίπλα στους αγρότες μας, επαναλειτουργώντας τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Βοϊράνης.

Όταν η Κυβέρνηση σας θα σταματήσει να παρακωλύει την ανέγερση του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου.

Όταν η Κυβέρνησή σας θα αντιληφθεί πως η Μακεδονία είναι Ελληνική και ότι η Δράμα δεν είναι αποικία.

Τότε ελάτε να με συναντήσετε».

 

«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπρος»

 

Στο πλαίσιο των δηλώσεων της Υφυπουργού κ. Νοτοπούλου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Δημαρχείο, τέθηκε και το συγκεκριμένο ζήτημα, με την ίδια να αναφέρει:

«Τα τρεισήμισι τελευταία χρόνια αυτή η Κυβέρνηση έχει δείξει και τέτοια εμπιστοσύνη και τέτοια αμέριστη στήριξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που νομίζω ότι όλοι πια αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπρος. Τέτοιου είδους μικροπολιτικές τοποθετήσεις το μόνο που κάνουν είναι να στερούν από τους πολίτες τη δυνατότητα να βρεθεί ουσιαστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Νομίζω ότι είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση. Το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός στην πόλη της Δράμας για να δούμε πως προχωράν όλα τα έργα που πραγματικά απασχολούν τους πολίτες.

Ας φύγουμε λίγο από την κουλτούρα που ταλαιπώρησε τη χώρα ολόκληρη και ας περάσουμε στην αυριανή ώρα της δουλειάς».