ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.Μ.Θ. ΧΡ. ΜΕΤΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.

 

 

  • «Θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, με αφορμή την ανακοίνωση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της στήριξης της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Περιφερειάρχη στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η στήριξη της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας.

Η εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξή μας, την “Περιφερειακή Αναγέννηση”, μια νέα προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου. Από το 2014, ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, και τα δύο τελευταία χρόνια ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εργάζομαι καθημερινά για αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον τόπο μας.

Από την αρχή της Διοίκησής μας μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Περιφέρειά μας. Με επίπονη και συστηματική προσπάθεια καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια, που έχουμε ξεκινήσει ήδη να υλοποιούμε.

Ένα σχέδιο για μια ανοιχτή και δυναμική Περιφέρεια, με βασικούς άξονες την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην ενέργεια.

Ένα σχέδιο, που βασίστηκε στο έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη -έργο το οποίο αναγνωρίζουμε, τιμούμε και συνεχίζουμε-, ταυτόχρονα όμως, ένα σχέδιο που έχουμε εμπλουτίσει με νέες ιδέες και δράσεις και που παραμένει ανοικτό σε νέες προτάσεις.

Έχω βαθιά πίστη στις δυνατότητες και στους ανθρώπους της Περιφέρειάς μας. Το αναπτυξιακό μοντέλο που εφαρμόστηκε για χρόνια στην περιοχή μας όμως δεν είχε στέρεες βάσεις. Έγιναν βέβαια έργα, απορροφήθηκαν πόροι, δεν υπήρξε ποτέ όμως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για πραγματική ανάπτυξη.

Στοίχημά μου θα είναι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα ουσιαστικά έργα για τον τόπο μας.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για το μέλλον της Περιφέρειάς μας, επιθυμούμε τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας. Καλούμε πρόσωπα που μπορούν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις και να συμμετέχουν αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο. Και το κάλεσμα αυτό αφορά πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο εμπλουτισμός τόσο του Σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας όσο και του ψηφοδελτίου της “Περιφερειακής Αναγέννησης” είναι μία ανοικτή διαδικασία με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πολιτική διαδρομή καθενός.

Η “Περιφερειακή Αναγέννηση” μπορεί να αποτελέσει τη συνισταμένη διαφορετικών θέσεων και προτάσεων μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.

Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες της Περιφέρειας να στηρίξουν την “Περιφερειακή Αναγέννηση”. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε με δουλειά και ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Τον Μάιο του 2019 η “Περιφερειακή Αναγέννηση” θα δώσει άλλη μία μεγάλη μάχη και θα πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη».

Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από την επιλογή της Ν.Δ. στο πρόσωπό του. Ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι «εγώ θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενότητα της παράταξης, ωστόσο όποιος επιλέξει άλλη πορεία, είναι δικό του θέμα. Πιστεύω όμως ότι κανείς δεν πρέπει να βάλει το προσωπικό του συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της παράταξης». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έτσι θα αντιμετωπιστεί». Ακόμη, ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι «επιχειρήθηκε η παρουσίαση μιας ψεύτικης και στρεβλής εικόνας το προηγούμενο διάστημα για το έργο το οποίο έχει γίνει στην Περιφέρεια. Ειπώθηκαν πολλά και πολλές συκοφαντίες, με στόχο να πλήξουν εμένα, με σκοπό να μην παρθεί –ενδεχομένως- και η απόφαση η οποία πάρθηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν τα κατάφεραν ούτε αυτοί ούτε και τα φερέφωνά τους». Τέλος, για τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα ηγηθεί συνδυασμού στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές, ο κ. Μέτιος επεσήμανε: «ποτέ δεν σταμάτησα να συνομιλώ με τον Κώστα. Έχουμε μια τακτική επικοινωνία και θεωρώ ότι είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν και εκτιμώ ότι δε θα επιμείνει μέχρι τέλους σ’ αυτή του την απόφαση».

 

Μπαράζ ανακοινώσεων στήριξης στην επιλογή Χρ. Μέτιου

 

Η επίσημη ανακοίνωση στήριξης της Ν.Δ. στο πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Οκτωβρίου 2018, μετά από συνάντηση που είχε την ίδια ημέρα ο κ. Μέτιος με τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι μπήκε ένα τέλος σε διάφορα σενάρια, ενώ επιβεβαιώθηκε απόλυτα το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εργασία… συν», καθώς στις 11 Οκτωβρίου (αρ. φύλλου 577) είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ν.Δ. στηρίζει Χρήστο Μέτιο».

Της επίσημης ανακοίνωσης στήριξης από τη Ν.Δ. του κ. Μέτιου ακολούθησε ένα μπαράζ ανακοινώσεων από πολιτικούς παράγοντες της Ν.Δ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και από τις κομματικές οργανώσεις του κόμματος. Συγκεκριμένα θετικά για την επιλογή του κ. Μέτιου εκφράστηκαν οι Βουλευτές Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, οι πρώην Βουλευτές και πρώην Υπουργοί κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέκος Κοντός, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Μακάριος Λαζαρίδης, καθώς και οι Πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε. και των πέντε Νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Επίσκεψη του Γραμματέα της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη

 

Στο ίδιο πλαίσιο της στήριξης της υποψηφιότητας του κ. Μέτιου, επίσκεψη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Με τη συμμετοχή του κ. Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή των τριών Βουλευτών της Ν.Δ. στην Α.Μ.Θ., των πέντε Προέδρων των ΝΟ.Δ.Ε. και άλλων στελεχών και στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου εκφράστηκε από όλους η στήριξη στο πρόσωπο του κ. Μέτιου.