ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. Ν. ΔΡΑΜΑΣ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 

 

Στην ομιλία του, στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανέφερε αρχικά πως «βασική προτεραιότητα της δημοσιονομικής στρατηγικής για το έτος 2020 αποτελεί η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, η μείωση της υπερφορολόγησης, η ενίσχυση των επενδύσεων και των διαθέσιμων εισοδημάτων των πολιτών και η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με παράλληλη, φυσικά, διασφάλιση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που περιλαμβάνονται στους όρους της ενισχυμένης εποπτείας». Όπως είπε ο Βουλευτής της Ν.Δ., «το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατευθύνεται στην υλοποίηση μεγάλου εύρους δράσεων που αναβαθμίζουν τις δημόσιες δομές, την υγεία και την εκπαίδευση, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, την ενέργεια και το περιβάλλον, εκσυγχρονίζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο, επιτέλους, να βελτιώσει και να ενισχύσει ουσιαστικά την παραγωγικότητά της».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μπλούχος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η συριζαία εκσυγχρονιστική ριζοσπαστική Αριστερά έχει την κλίση στο να νομίζει εαυτήν μόνην αιτία παντός κύκλου του γινομένου θορύβου, του περί υγείας, προνοίας, εργασιακών δικαιωμάτων, των παντός αδικημένων, ως όπως θα έλεγε και ο Ροίδης: “όστις ουρών πλησίον βρύσεως έμεινεν εκεί όλη την νύκτα, νομίζων ότι εξ αυτού εκπορεύεται όλον το ύδωρ το όποιον ήκουε να τρέχη”». Ο κ. Μπλούχος έκανε λόγο για «μία Αριστερή οικονομική διανόηση», η οποία «έπλασε τη δική της αυτιστική πραγματικότητα, αρνούμενη με τρόπο αντιεπιστημονικό και δογματικό, γεμάτη αυταπάτες και σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινή λογική», προσθέτοντας πως «η ψύχωση αυτή της αποκλειστικής σας αλήθειας κατήντησε την Αριστερά σας μάταιη, άρρωστη και βαρετή». «Το χειρότερο, όμως, όλων είναι η μετάλλαξη του αριστερού σας έρωτα σε ναρκισσισμό, σε φιλαρέσκεια και εσωτερική αποθέωση του ηθικού σας πλεονεκτήματος», υπογράμμισε ο Βουλευτής του Ν. Δράμας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την πλευρά του κ. Μπλούχου σε θέματα υγείας. «Απαιτούνται πλέον ρηξικέλευθες και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε ένα καταρρακωμένο ΕΣΥ, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Να μην μιλήσουμε για τα θνησιγενή ΤΟΜΥ, στις ανύπαρκτες μα τόσο αναγκαίες μετανοσοκομειακές δομές», ανέφερε ο Βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος πρόσθεσε: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίες και κύριοι, κρατήθηκε και κρατιέται ακόμα από την υπερβολή, τον ζήλο, την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν -αν όχι όλοι, αλλά συμπαρασύρθηκαν όλοι- οι επαγγελματίες υγείας, οι ιατροί και οι νοσηλευτές μας. Και αυτό ήταν, κύριοι της αντιπολίτευσης, η ανυπαρξία σας και η διαχειριστική σας λογική και η ασφάλειά σας. Μην καπηλεύεστε, όμως, άλλο τις όποιες ζώσες ακόμα δυνάμεις του συστήματος».

Ο κ. Μπλούχος τόνισε πως «ευτυχώς τώρα άλλαξε η Κυβέρνηση» και συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δεν μπορούν άλλο να τρέχουν κάθιδροι και πνευστιόντες οι επαγγελματίες υγείας. Πολλά δεινά σωρευτήκαν σε ένα σύστημα που δεν μεταρρυθμίστηκε ποτέ από τη γέννηση του. Αλλά ήρθε ο καιρός με αυτή την Κυβέρνηση της ριζικής του ανασυγκρότησης».

Ο Βουλευτής του Ν. Δράμας ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, λέγοντας τα εξής: «Με το φορολογικό και αναπτυξιακό νομοσχέδιο -που ήδη ψηφίστηκαν- και συνάμα με το παρόντα προς ψήφιση προϋπολογισμό, αγγίζουμε την κανονικότητα. Και τι σημαίνει με πραγματικούς όρους αυτό; Σημαίνει λιγότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις, δαπάνες που πιάνουν τόπο. Αυτή είναι η φιλοσοφία αυτού του προϋπολογισμού. Η οικονομία και η κοινωνία, κύριοι, έχουν ωριμάσει. Η ιδιωτική πρωτοβουλία με την επίβλεψη του κράτους αποδίδει εκεί που το κράτος αποτύγχανε ξανά και ξανά. Και ελαφρύνσεις φόρων και προβλέψεις πρόσθετων δαπανών σε κρίσιμους τομείς δηλώνουν έναν προϋπολογισμό ευθύνης, προϋπολογισμό συνέπειας λόγων και έργων και κυρίως έναν προϋπολογισμό προοπτικής».