ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 23 ΣΤΕΦΑΝΩΝ

 

Χωρίς μαζική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 1 Μαΐου 2018 συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας για να τιμηθεί η Πρωτομαγιά. Παρά τα σχετικά καλέσματα για συμμετοχή, ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν περίπου 70. Πρόκειται για γεγονός το οποίος μόνο προβληματισμό προκαλεί, ενώ σχετικές αναφορές για την ισχνή παρουσία στη συγκέντρωση υπήρξαν και από ομιλητές. Παράλληλα, ασκήθηκε κριτική στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, οι οποίες πλήττουν τους εργαζόμενους και εν γένει τα λαϊκά στρώματα. Επίσης, υπήρξαν αναφορές στους ήρωες του εργατικού κινήματος, καθώς και στα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, η οποία είναι ημέρα μνήμης και όχι αργία.

Στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας μίλησαν εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και συνταξιούχων, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Δράμας κ. Γιώργο Σαβρίδη. Μετά την ανάγνωση του ψηφίσματος της απεργιακής συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία των περίπου 70 συμμετεχόντων από το Εργατικό Κέντρο στο Άγαλμα της Ελευθερίας στο δημοτικό κήπο, όπου και κατατέθηκαν 23 στεφάνια.