Την πρώτη της εκδήλωσης πραγματοποιεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 19.00, στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας η νέα δημοτική παράταξη στον Δήμο Δράμας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι αρχές και οι θέσεις της παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» για τη Δράμα», καθώς και υποψήφιοι Σύμβουλοι.

Σχετική συνέντευξη τύπου, με την οποία απεύθυνε πρόσκληση να παραστούν όλοι οι πολίτες στην εκδήλωση της παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα», παραχώρησε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, στο ξενοδοχείο «HYDRAMΑ».

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας στην πρώτη εκδήλωση της παράταξής μας “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα”, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται ένα χρόνο ακριβώς πριν τις δημοτικές εκλογές.

Στην εκδήλωση θα παρουσιάσουμε τις αρχές και τις θέσεις της παράταξής μας, όπως επίσης και ένα σημαντικό αριθμό υποψηφίων Συμβούλων.

Καλούμε όλες τις Δραμινές και όλους τους Δραμινούς να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Είμαστε μια νέα δημοτική παράταξη και σκοπός μας είναι να προσεγγίσουμε όλες τις Δραμινές, όλους τους Δραμινούς, να τους παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας, έτσι ώστε να μας κρίνουν.

Δεν είναι μυστικό ότι το όνομα της παράταξής μας είναι “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα”. Επιλέχτηκε γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι η πορεία του Δήμου πρέπει να αλλάξει. Η Δράμα χρειάζεται επανεκκίνηση.

Είναι γνωστό επίσης και το λογότυπο της παράταξής μας που σηματοδοτεί την ανοδική πορεία πλέον της Δράμας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Από εδώ και πέρα πρέπει να έχουμε τις λέξεις “πάμε μπροστά” και “επανεκκίνηση” σε όλα τα επίπεδα.

Σας ευχαριστώ και καλώ ξανά όλους τους συμπολίτες το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 7 το απόγευμα, να παραβρεθείτε στο Δημοτικό Ωδείο έτσι ώστε να μας ακούσετε και να μας γνωρίσετε από κοντά».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες παρατάξεις, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Αγκαλιάζουμε τους πάντες. Δεν ξεχωρίζουμε κανέναν. Όποιος θέλει να έρθει και να μιλήσει μαζί μας, είμαστε εδώ. Εμείς δεν ξεκινήσαμε όμως με τη σκέψη να βρεθούμε σε κάποια άλλη παράταξη. Είμαστε εδώ –για αυτό επιλέχθηκε και το συγκεκριμένο όνομα- για να επανεκκινήσουμε τα πάντα. Όποιος θέλει να μιλήσει μαζί μας, μιλάει. Και το βάζω σε επίπεδο από τον απλό πολίτη μέχρι αυτόν που ασχολείται με τα κοινά».

Σε ειδικότερη ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον νυν Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, όπως διαρρέεται από κύκλους του ίδιου του κ. Μαμσάκου, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ξεκάθαρος πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν «άτοπο και άδικο για αυτούς που πορεύονται μαζί μου», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι που πορεύονται σήμερα μαζί μου είναι ξεκάθαροι ότι πάμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Η πορεία μας είναι σταθερή, πάμε μπροστά. Αν στη συνέχεια κάποιοι άλλοι θέλουν να έρθουν μαζί μας, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Για αυτό μίλησα για αρχές και θέσεις της παράταξης, τις οποίες φυσικά θα τηρήσουμε μέχρι το τέλος». «Το σίγουρο είναι ότι εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση για το από πότε υπάρχει αυτό το πάγωμα στη Δράμα, το οποίο δημιούργησε την ανάγκη για επανεκκίνηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει το πάγωμα. Θεωρώ ότι είναι γνωστό σε όλους. Δεν είναι μια δική μου διαπίστωση αυτή. Είναι μια διαπίστωση γενικότερα της κοινωνίας και μέσα από αυτή γεννήθηκε αυτή η παράταξη και η δική μας παρουσία από εδώ και πέρα. Με αυτόν τον ρόλο προσπαθούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε να επανεκκινήσουμε τα πάντα. Ο χρονικός ορίζοντας μπορεί να είναι 5, 8, 10 χρόνια. Νομίζω ότι θα κριθεί από τον κόσμο».

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το αν το πάγωμα αφορά και τη δική του θητεία στον Δήμο Δράμας, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε: «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό ως Αντιδήμαρχος. Τώρα αν το πετύχαμε κάτι ή όχι, νομίζω ότι κρίθηκε στην πορεία μου φεύγοντας από τον Δήμο στην Περιφέρεια. Κι αυτό έχει να κάνει με τους πολίτες». «Από εδώ και πέρα θα ξανακριθώ. Εγώ βάζω τον εαυτό μου στην κρίση του κόσμου. Ούτως ή άλλως ο καθένας κάνει ταμείο στο κλείσιμο της ημέρας. Εγώ το κάνω προσωπικά για μένα κι αφού είμαι εκτεθειμένος στα κοινά, ο καθένας κάνει τη δική του κριτική στο άτομό μου και εγώ την αποδέχομαι απόλυτα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.