ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Δ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Β. ΚΑΡΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ RAYCAP Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

  • Την 1η Ιουνίου στη Δράμα οι επίσημες ανακοινώσεις παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά και του Προέδρου του ΕΑΠ Β. Καρδάση
  • Προχωρά η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Δράμας και το ΕΑΠ
  • Η Raycap αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της μελέτης για την ανακατασκευή της Καπναποθήκης της οδού Περδίκα, όπου σχεδιάζονται να στεγαστούν οι δράσεις του ΕΑΠ (Σχολή Κινηματογράφου, Ερευνητικό Κέντρο και Μουσείο), καθώς και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
  • Ανεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

 

Νέα συνάντηση για την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού – Προγραμματισμού του Δήμου κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Βασίλης κ. Βασίλης Καρδάσης, καθώς και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Raycap κ. Κώστας Αποστολίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη συνάντηση ήρθε ως συνέχεια προηγούμενης με το ίδιο αντικείμενο, πάλι στην Αθήνα, στις 27 Μαρτίου 2018.

Ανάμεσα σε Δήμο Δράμας και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί σχέση συνεργασίας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον το αποτέλεσμα των προσπαθειών αναμένεται να λάβει επίσημα σάρκα και οστά, έχοντας ως επιστέγασμα τη δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες φορέων και θεσμών, πέρα από κομματικές ταυτότητες και σκοπιμότητες, αναμένεται να αλλάξει η εικόνα του Νομού τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικό, όσο και σε επίπεδο πολιτιστικό, καθώς θεωρείται απίθανο να μην υπάρχουν ωφέλειες και για τη διοργάνωση – θεσμός της Δράμας, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών θα γίνει στη Δράμα, την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, όταν και θα ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας ενός τμήματος της Σχολής Κινηματογράφου. Μάλιστα, στην επισημοποίηση της συνεργασίας θα παραβρεθούν τόσο ο Πρόεδρος του ΕΑΠ κ. Βασίλης Καρδάσης όσο και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς. Παράλληλα, αναμένεται να προχωρήσει και η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας ανάμεσα στο ΕΑΠ και στο Δήμο Δράμας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα δημιουργήσει στη Δράμα μαζί με τη Σχολή Κινηματογράφου (προπτυχιακή, μεταπτυχιακή και διετούς φοίτησης) και Ερευνητικό Κέντρο και Μουσείο Κινηματογράφου, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρχουν εργαστήρια και φυσική παρουσία των φοιτητών στη Δράμα. Παράλληλα, τμήματα της Σχολής Κινηματογράφου θα είναι δίγλωσσα (ελληνικά και αγγλικά), προσελκύοντας έτσι και φοιτητές από το εξωτερικό.

 

Η Raycap αναλαμβάνει τη μελέτη για τη χρηματοδότηση της Καπναποθήκης Περδίκα

 

Η παρουσία του Ιδρυτή και Προέδρου του Δ.Σ. της Raycap κ. Αποστολίδη στη συνάντηση έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ο οποίος αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν εξ αρχής ήταν και αυτό του χώρου όπου θα στεγαστούν οι δράσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Σχολή Κινηματογράφου, Ερευνητικό Κέντρο και Μουσείο) στη Δράμα. Ως καταλληλότερος χώρος προκρίθηκε η Καπναποθήκη της οδού Περδίκα, όπου εκεί θα μπορεί να στεγαστεί και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Και εδώ έρχεται η συμβολή της Raycap, η οποία με τις παρεμβάσεις της αφήνει το αποτύπωμά της στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρεία που ίδρυσε ο κ. Αποστολίδης και διαπρέπει σε διεθνές επίπεδο θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της μελέτης για την ανακατασκευή της Καπναποθήκης της οδού Περδίκα. Μάλιστα, με βάση την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να εξευρεθούν πόροι χρηματοδότησης για την ανακατασκευή της Καπναποθήκης, μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.