Στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ “Ζωή.gr” και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου, μίλησε χθες το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις τραγικές καταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ. Παπαδόπουλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε., όπου απεύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ενώ ενημέρωσε και για τις κινήσεις από πλευράς Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γ. Παπαδόπουλου

 

Στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως “η Δράμα βιώνει τον τελευταίο μήνα μαύρες ημέρες” και πρόσθεσε πως “είναι ο μαύρος Νοέμβρης”, χρησιμοποιώντας τον χθεσινό πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας “Εργασία… συν”. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας συνέχισε λέγοντας: “Τον τελευταίο μήνα μετράμε ήδη 30 νεκρούς που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και άλλους συμπολίτες μας που άφησαν κι αυτοί την τελευταία τους πνοή –και είναι πάνω από 10- στα περιφερειακά νοσοκομεία γύρω μας, όπως είναι της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, των Σερρών, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης”. Όπως είπε, στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος “στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν είχαμε ούτε ένα νεκρό. Αυτή τη στιγμή η Δράμα αριθμεί πάνω από 30 και πλέον άτομα, που έχουν χάσει τη ζωή τους. Και μάλιστα το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι που φεύγουν από αυτή τη ζωή, ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει κατέβει κάτω από 50. Έχουμε χάσει πρόσφατα 42, 45, 53, 48 ετών. Άτομα μάλιστα που δεν είχαν και υποκείμενα νοσήματα”.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Χριστίνας Βίδου για το τι έφταιξε και η Δράμα έφτασε σε αυτό το σημείο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: “Στη Βόρεια Ελλάδα ο χειμώνας έρχεται πιο μπροστά, οι ψυχρές μέρες, η εστίαση άρχισε να γίνεται εσωτερικά. Να κλεινόμαστε πλέον στα κλειστά στέκια, στα μικρά στέκια και όχι μόνο, έγιναν και κάποια opening σε μεγάλα μαγαζιά, στα χειμωνιάτικα πάντα, εκεί εγώ έβγαλα μια κραυγή αγωνίας «προσέξτε, γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν». Δεν εισακούστηκα, μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο, τη Διεύθυνση Υγείας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και όλους τους εμπλεκόμενους”. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, “αυτή την στιγμή τρέχουμε, αλλά έχουμε χάσει το παιχνίδι. Τρέχουμε πλέον πίσω από τις εξελίξεις. Ενώ πήγαμε να κάνουμε πρόληψη, δεν γίναμε κατανοητοί”. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε και σε μια ανάρτηση που είχε κάνει πριν 2 μήνες περίπου για τη χρήση μάσκας, και ο ίδιος δέχθηκε κριτική για αυτήν “και από το επιχειρείν του τόπου μου”, γιατί φοβήθηκαν πως “αυτές οι αναρτήσεις και τα σχόλια θα είναι αρνητικές προς την αγορά μας και θα πάμε σε ένα lockdown”.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε πως “χθες (σ.σ. προχθές Τετάρτη), συνεργάτες μου, δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι, κλαίγανε στο γραφείο μου το πρωί, γιατί βλέπουν τον αγώνα που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα, δεν γίναμε πιστευτοί και φτάσαμε σήμερα σε δραματικές ημέρες. Γιατί ακόμη και τώρα που μιλάμε, κάποιοι συνάνθρωποί μας χαροπαλεύουν, είναι στις ΜΕΘ, έχουμε πληροφόρηση ότι δεν πάνε καλά. Δηλαδή οι θάνατοι θα αυξηθούν. Σας είπα, είναι ο μαύρος Νοέμβρης της Δράμας. Ζούμε όντως ένα δράμα”.

“Έχουμε έναν εχθρό αόρατο. Η νεολαία μας πρέπει να συνετιστεί και να εναρμονιστεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν πείθεται. Λυπάμαι που το λέω”, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε: “Η νεολαία μας μέχρι τώρα το περνάει ασυμπτωματικά. Απεδείχθη μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο που κάναμε τεστ με το συνεργείο του ΕΟΔΥ, σε διάφορα σημεία της Δράμας, βρήκαμε το ίδιο ποσοστό. Το ποσοστό των ασυμπτωματικών κυμαίνεται στο 22%-26%. Το 1/4 του πληθυσμού μας. Και μάλιστα όλοι αυτοί, ενώ ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Αυτό είναι το χειρότερο. Με την έννοια ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο από αυτά τα άτομα”.

Όσον αφορά αυτούς που δεν πείθονται, ο κ. Παπαδόπουλος τους κάλεσε να κάτσουν 2-3 ώρες έξω από την πύλη του Νοσοκομείου Δράμας. “Κάθε πρωί φεύγουν κάποιες νεκροφόρες. Ένα τραγικό συμβάν. Μια εικόνα, με την οποία ο πιο δύσπιστος ανατριχιάζει”, ανέφερε χαρακτηριστικά.