Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε την κοινωνία της Δράμας, μέσω των Μ.Μ.Ε., για τις τραγικές καταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός σε τοπικό επίπεδο.

“Είμαστε πλέον στο απόλυτο κόκκινο” ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: “Θα χαρακτήριζα την κατάσταση στο απόλυτο μαύρο. Χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας, λόγω πανδημίας, και μέχρι και σήμερα ακόμη δεν έχουμε υιοθετήσει στο απόλυτο τα υγειονομικά μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού. Είναι λυπηρό, γιατί τις τελευταίες ημέρες χάσαμε πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Μάλιστα ο Μ.Ο. έχει μειωθεί και χάνονται πλέον και νέοι άνθρωποι και το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα”. Όπως είπε “σήμερα η Δράμα θρηνεί πάνω από 30 συμπολίτες μας” και ευχήθηκε αυτός ο αριθμός να σταματήσει αυτός εδώ.

Ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επεσήμανε: “Τα γεγονότα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν, να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, έτσι ώστε να κοπεί αυτή η μετάδοση της πανδημίας. Κι αυτό θα γίνει μόνο περιορίζοντας όλοι εμείς τους εαυτούς μας και το γύρω περιβάλλον στο στενό πλαίσιο της οικογένειάς μας. Δεν πρέπει να περιφερόμαστε άσκοπα. Δεν πρέπει απρόσκοπτα να βγαίνουμε από το σπίτι, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι θα κάνουμε αθλητισμό ή θα πάμε για ψώνια, με μια τέτοια πρόφαση, γιατί τελικά το πράγμα έφτασε σε σημείο που δεν μαζεύεται. Είναι λυπηρό”.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος “Το σύστημα υγείας έχει φτάσει στο απόλυτο όσον αφορά στο να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε. Παίρνω την ευθύνη εγώ και το λέω, συζητώντας κάθε μέρα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ξεκινώντας από τον Ιατρικό Σύλλογο, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διεύθυνση Υγείας, τον ΕΟΔΥ. Είναι λυπηρό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Δραμινοί ότι και μετά τα τελευταία rapid test που κάναμε αποδείχθηκε πάλι ότι το 1/4 του πληθυσμού νοσεί. Είμαστε δηλαδή σήμερα στο 25% της Δράμας ασυμπτωματικοί. Αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί από την στιγμή που δεν περιοριζόμαστε και κυκλοφορούμε μέσα στον κόσμο και ερχόμαστε σε συναθροίσεις, μεταφέρουμε τον ιό, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε. Αυτός ο ιός μεταφέρεται σε έναν, ο οποίος είναι πιο ευάλωτος από τους ασυμπτωματικούς και έχει δυσάρεστες εξελίξεις και δυσάρεστα αποτελέσματα”.

“Είμαι πολύ φορτισμένος, γιατί χαθήκανε άνθρωποι που τους γνώριζα και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα. Αυτό μόνο να μείνει στη σκέψη όλων μας. Να αναλογιστούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Έστω αυτή την ύστατη στιγμή να σταματήσουμε τις μετακινήσεις. Να περιοριστούμε στο απόλυτο. Εμείς, τα παιδιά μας, οι μεγαλύτερες από εμάς ηλικίες”, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και πρόσθεσε: “Κάνω κι αυτή την στιγμή έκκληση προς όλους τους πολίτες της Δράμας. να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχουμε περιθώρια. Χάνουμε ανθρώπους οι οποίοι θα ζούσαν από μια ημέρα έως δέκα και είκοσι χρόνια περισσότερο”.