Με το ποσό των 50.000 ευρώ θα ενισχύσει άμεσα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί και 4η Κλινική Covid που θα φιλοξενήσει περισσότερους νοσηλευόμενους. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει στη δημιουργία και 4ης Κλινικής Covid διαθέτοντας 50.000 ευρώ για να ενισχύσει σε ιατροφαρμακευτικό και ιατροτεχνικό υλικό το Νοσοκομείο. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαδόπουλος, το ποσό αυτό θα διατεθεί για αγορά 65 φιαλών οξυγόνου, για βελτίωση του κλειστού δικτύου παροχής οξυγόνου προς τα δωμάτια φιλοξενίας των αρρώστων και για αγορά μεγάλης ποσότητας ολόσωμων στολών και μασκών.

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο για αυτή του την παρέμβαση. “Είμαστε εδώ να στηρίξουμε όλες τις δομές υγείας, πρωτίστως βέβαια το Νοσοκομείο Δράμας και θα το κάνουμε όσο διαρκεί αυτός ο αγώνας με ό,τι μέσα διαθέτουμε”, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια με 2 εκ. ευρώ για την υγειονομική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του Νοσοκομείου, λέγοντας πως “Για μένα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Σήμερα προέχει να σώσουμε ζωές. Προέχει ο συνάνθρωπος ο οποίος είναι στο Νοσοκομείο Δράμας”.