Παρόλο που από τη νομοθεσία δίνεται η δυνατότητα συζήτησης κατά ανώτατο όριο 10 ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή, στις ειδικές συνεδριάσεις λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, αυτός ο αριθμός δεν καλύπτεται, καθώς στις 3 συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα (Φεβρουάριος, Απρίλιος και ο Ιούνιος) ο αριθμός των ερωτήσεων που τέθηκαν ήταν 6, 4 και 5.

Η συγκεκριμένη εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα συνέβαιναν ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, τις περισσότερες φορές ο αριθμός των ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή ήταν διψήφιος. Βέβαια, πλέον έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα αιφνιδιασμού, ενώ απαιτείται και προεργασία από πλευράς των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, καθώς τα ερωτήματα κατατίθενται γραπτώς αρκετές ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά την παραταξιακή προέλευση των 15 ερωτημάτων που έχουν τεθεί προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δράμας, τα 10 εξ αυτών έχουν κατατεθεί από Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Πόλη και Ζωή», τα 4 από την παράταξη «Project για τη Δράμα» και μόλις 1 από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα». Πρόκειται για το ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανέστη Τοπαλίδη, στην πρόσφατη συνεδρίαση λογοδοσίας, σχετικά με τη λαϊκή αγορά. Στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται πως κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς για αυτό έχουν τεθεί ήδη δύο ερωτήματα στις τρεις συνεδριάσεις λογοδοσίας.

 

Το μπιζέλι

 

 

Σε αρκετές περιπτώσεις πυρκαγιών χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Νομό Δράμας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μετά την πυρκαγιά στην περιοχή Τσακαλίνα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση την Παρασκευή 21 Ιουνίου για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Θερμιά του Δήμου Παρανεστίου.

Εντωμεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας προχωρά ακόμη και σε συλλήψεις ή επιβολή προστίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Καλλιφύτου του Δήμου Δράμας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.668,35€.

Επίσης, την Πέμπτη 20 Ιουνίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.406,25€, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, σε ημεδαπό, για απόρριψη ογκωδών αντικειμένων, σε ανεξέλεγκτο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Προσοτσάνης, στην Δράμα.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Τα κόμματα έχουν και τις ξεχωριστές «σκοτούρες» τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει μετά τον εσωτερικό ανασχηματισμό για επανεκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Έχει ταυτόχρονα και το «μασάζ» με τους μη υπουργήσιμους Βουλευτές του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διαλαλεί το χάος που παρέλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους τονίζει ότι «μπλέξανε» νομίζοντας ότι θα ξεμπλέξουν.

Τέλος οι Πασόκοι θέλουν να πάρουν ποσοστά με μπροστάρη τον Χάρη Δούκα των Αθηνών.

Σταθερός ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις αξίες και στις καταγγελίες.

 

Ο δυόσμος