Οι δημοσκοπήσεις έχουν πολλές αναγνώσεις και ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το προφίλ των παραγγελιοδόχων φυσικά, η πραγματικότητα όμως μία και με γενική παραδοχή.

Η λεγόμενη μεσαία τάξη τράβηξε το κάρο από τη λάσπη και «αίμα» έχυσε επίσης η μεσαία επιχειρηματικότητα με αφανισμό – συρρίκνωση μεγάλης μερίδας που έπαυσε τη δράση της, μαζί με τους «αεριτζήδες» που καλώς αποβλήθηκαν.

Η υπερφορολόγηση είναι η γενική παραδοχή και η προσέγγιση των φτωχότερων στρωμάτων μέσω παροχών το αντίβαρο, το μέγα ζητούμενο για τη χώρα μας όμως είναι η ανάπτυξη.

Ο χρόνος των εθνικών εκλογών είναι ακόμη ανοιχτός, το 35,5% του Σεπτέμβρη του 2015 είναι ένα μακρινό όνειρο για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όμως η άνοδος των άκρων και το κενό στο Κέντρο είναι ένας αχαρτογράφητος κομματικός χώρος. Εκεί θα κριθεί η επόμενη συν – κυβέρνηση!

 

Το κρεμμύδι

 

 

Μετά την παραίτηση του κ. Αριστείδη Μωυσιάδη από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δράμας και κατ’ επέκταση και από αυτή του Αντιδημάρχου, ο πρώτος επιλαχών της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Γιώργος Δεμερτζής ανέλαβε καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου.

Μάλιστα, με απόφαση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, ο κ. Δεμερτζής ορίστηκε και ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, αναλαμβάνοντας την εποπτεία και το συντονισμό θεμάτων που αφορούν το Τμήμα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των φύλων. Δηλαδή, ο κ. Δεμερτζής ανέλαβε ως Εντεταλμένος Σύμβουλος το «χαρτοφυλάκιο» που κατείχε ως Αντιδήμαρχος ο κ. Μωυσιάδης.

Όσον αφορά τη θέση Αντιδημάρχου που έχει μείνει κενή, σύμφωνα με πληροφορίες, στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει κάλυψή της, με πρόσωπο που στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος.

 

Η ελιά

 

 

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Δημήτρης Παπατολίδης, με τη Δράμα να συμπεριλαμβάνεται στους επόμενους σταθμούς του.

Έτσι, την Παρασκευή 5 Απριλίου ο κ. Παπατολίδης θα περιοδεύσει στο Δασαρχείο όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή Δασάρχη και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους. Στην περιοδεία θα συμμετέχει ο Γιώργος Μήτρου, υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου θα συναντηθεί με το Διοικητή και θα μιλήσει στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η νέα παρουσία του κ. Παπατολίδη στη Δράμα θα είναι την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στο Δημαρχείο Προσοτσάνης, όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση – παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, άλλωστε, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμους του Νομού όπου συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς προηγήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Δράμα και Δοξάτο.

 

Η πιπεριά

 

 

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του Δραμινού κοινού στην απευθείας μετάδοση από την Αθήνα της παράστασης «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2019, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Πρόκειται για τη δράση «Εθνικό Θέατρο απευθείας» με τη συγκεκριμένη παράσταση να προβάλλεται σε Αμοργό, Ικαρία, Κάσο, Λευκάδα, Λήμνο, Ορεστιάδα, Σητεία, Φούρνους, Δράμα, Μήλο και Σαμοθράκη. Το Δραμινό κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης. Η αρχή της απευθείας μετάδοσης έγινε με οπτικοακουστικό μήνυμα του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθη Λιβαθινού και ακολούθησε η σύνδεση με το κτήριο Τσίλερ και την κεντρική σκηνή του Εθνικού.

Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο με κοινή διάθεση εξωστρέφειας, δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι – παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

 

Το καρότο

 

 

Τους 12 πρώτους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους με την παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση» παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κωστής Σιμιτσής, το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαρτίου στην Καβάλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ανάμεσά τους είναι άνθρωποι που έχουν διατελέσει σε αιρετές θέσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης αλλά και άνθρωποι με πολύπλευρη προσφορά και συμμετοχή στα κοινά.

«Έχουμε έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και νέους με διάθεση και όρεξη να εμπλουτίσουν το συνδυασμό με τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες, ο καθένας από τη δουλειά που κάνει» ανέφερε ο κ. Σιμιτσής.

 

Το σκόρδο