Η Microsoft επέλεξε Ελλάδα και εδώ πέρα από το επενδυτικό προφίλ της επιλογής αυτής, τα μηνύματα είναι σύγχρονα και χρήζουν επισήμανσης. Η σύγχρονη οικονομία είναι ταυτισμένη με τη ψηφιακή εξέλιξη, αφού τα πάντα έχουν σχέση με τους ψηφιακούς δέκτες.

Ο κόμβος της Microsoft στην Αττική είναι το μια καινοτόμος επένδυση με «μηνύματα» εντός και εκτός της χώρας μας, αφού πέρα από τη ψήφο εμπιστοσύνης, συμβάλλει στο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, καθώς θα έρθουν και άλλες συμφωνίες και άλλες εταιρείες, γεγονός που αυτόματα σημαίνει και νέες θέσεις εργασίας.

 

Η αγκινάρα

 

 

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να κατατίθενται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου διακομματικές ερωτήσεις, από Βουλευτές διαφορετικών κομμάτων, προς Υπουργούς, όμως στην περίπτωση της προσωνυμίας του Γενικού Λυκείου Νάξου σε «Μανώλης Γλέζος» αυτό συνέβη. Μάλιστα, ανάμεσα στους 10 Βουλευτές από 4 διαφορετικά κόμματα που υπέγραψαν την ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ήταν και η Βουλευτής Ν. Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Χαρά Κεφαλίδου. Οι υπόλοιποι ερωτώντες Βουλευτές ήταν η πρώην Υπουργός κ. Ντόρα Μπακογιάννη από τη Ν.Δ., ο Τομεάρχης Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος και η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας κ. Μερόπη Τζούφη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, οι κ.κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Χάρης Καστανίδης (μαζί με την κ. Κεφαλίδου) από το Κίνημα Αλλαγής και οι κ.κ. Κλέων Γρηγοριάδης και Κρίτων Αρσένας από το ΜέΡΑ 25.

Υπενθυμίζεται πως το σχολικό συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου είχε αποφασίσει με μεγάλη πλειοψηφία να εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας την προσθήκη της προσωνυμίας «Μανώλης Γλέζος» στο όνομα του λυκείου. Μάλιστα, την πρόταση αυτή στήριξαν πολλοί αιρετοί, εκπρόσωποι θεσμών και προσωπικότητες της Νάξου, όχι όμως και το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, το οποίο εξέφρασε την άποψη –με ισχνή πλειοψηφία- ότι με την προσθήκη αυτή θα χρωματιστεί το σχολείο.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως προχωρά η διαδικασία έτσι ώστε το ΓΕΛ Νάξου να αποκτήσει την προσωνυμία «Μανώλης Γλέζος». «Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε σχετικό tweet η Υπουργός κ. Κεραμέως.

 

Το μπρόκολο

 

 

Νέα δράση αλληλεγγύης προς πληγέντες από καιρικά φαινόμενα διοργάνωσε τοπική οργάνωση της Ν.Δ. Έτσι, μετά τη δράση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας της Ν.Δ. για συγκέντρωση ειδών βασικής ανάγκης προς του πληγέντες στην Εύβοια, σειρά είχε αντίστοιχη δράση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Δράμας (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.), η οποία μέχρι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου συγκέντρωνε απαραίτητα είδη για τους πληγέντες πολίτες της Καρδίτσας από την πρόσφατη θεομηνία με την ονομασία «Ιανός».

«Όλοι εμείς, με την ελάχιστη προσφορά μας ο καθένας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη αγκαλιά, σε όλους όσους η πραγματικότητα στάθηκε σκληρή. Πιστοί στην υπόσχεσή μας να υπηρετούμε το συνάνθρωπο μας, απευθυνόμαστε σε όλες τις Δραμινές και Δραμινούς, να βοηθήσουν με τη συμμετοχή τους στη δράση συνδρομής των πληγέντων στην Καρδίτσα από τη θεομηνία “Ιανός”», αναφέρονταν σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Δράμας, η οποία υπογράφονταν από τον Πρόεδρό της κ. Αλέξανδρο Γεωργιάδη.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Την απόφαση να ονομαστεί το Δημοτικό Στάδιο Δράμας σε «Αλέκος Φρούσιος» έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, στην πρόσφατη, δια τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασή του. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο της σχετικής διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό και περιελάμβανε αρχικά γνωμοδοτική απόφαση από το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας, αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος απόφαση από την αρμόδια Επιτροπή Ονοματοδοσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η οποία γνωμοδότησε και αυτή θετικά. Αναμένεται πλέον η πραγματοποίηση της τελετής ονοματοδοσίας και η αποκάλυψη της σχετικής πινακίδας.

Η απόφαση για μετονομασία του σταδίου σε «Γήπεδο Αλέκος Φρούσιος» λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμηθεί ο εκλιπών για την προσφορά του στον αθλητισμό. Ο Αλέκος Φρούσιος, μεταξύ άλλων, ήταν βραβευμένος με το «Χρυσό Σταυρό» του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης και είχε πολλές διεθνείς επιτυχίες. Διετέλεσε εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο «Αρρένων» και μετέπειτα Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας.

 

Το λάχανο