Όταν το 2008 ο Στέφανος Μάνος έγραφε ότι «το 2003 το χρέος ήταν 168 δις και στις 31.12.2007 έφτασε στα 216 δις», είχαμε δηλαδή 48 δις επιπλέον, όμως εξαιτίας της νοοτροπίας και του λαϊκίστικου του πολιτικού συστήματος δεν ασχοληθήκαμε με τα γραφόμενα του κ. Μάνου, ασχολήθηκαν όμως το 2010-2011, όταν ήρθε το «κούρεμα» των 105,9 δις και οι κοινωνικές αναταράξεις ήταν καθημερινές.

Φτάσαμε στην «ηρωική» διαπραγμάτευση με τα πουκάμισα έξω που γονάτισαν τράπεζες και κατώτερα οικονομικά στρώματα με την ανισότητα να διευρύνεται.

Το ζητούμενο είναι ότι τα μνημόνια έρχονται και παρέρχονται, το επιχειρείν είναι χαμένο στην δαιδαλώδη και μη λειτουργική νομοθεσία και η σύνοδος στη Δράμα των Επιμελητηρίων κατέδειξε ότι η πραγματική δίωξη της φοροδιαφυγής θα αρκούσε να μην παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μια ακόμη διαπίστωση από τη σύνοδο της Δράμας καταγραφική, το όποιο «δημόσιο συμφέρον» θα εφαρμοστεί ή θα χαθεί στην ευθυνοφοβία, ιδεοληψία, ανικανότητα κάποιων λειτουργών;

 

Η ρόκα

 

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Βαγγέλης Καλφόπουλος έκανε γνωστό στο σώμα ότι παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων εκτός Δράμας, προκαλώντας έτσι έκπληξη στους περισσότερους από τους συναδέλφους τους, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς και από το Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη, οι οποίοι στο σύνολό τους εξήραν τον κ. Καλφόπουλο για τη στάση που τήρησε εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και για τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκε με τα ζητήματα του Δήμου. Το σχόλιο του ίδιου (έτσι όπως μεταφέρθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών κ. Στέργιο Ηλιόπουλο στη δική του τοποθέτηση) για αυτά τα καλά λόγια ήταν ότι «ακούγεται σαν μνημόσυνο».

Πάντως ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε και τη χωροταξία των θέσεων των Δημοτικών Συμβούλων (ο Σύμβουλος της παράταξης «Project Δράμα 2020» κάθεται ανάμεσα σε «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και «Λαϊκή Συσπείρωση» με βάση τα ποσοστά που έλαβαν οι παρατάξεις στις εκλογές του 2014) λέγοντας: «Να καταλάβουν κάποιοι συνάδελφοι ότι εδώ δεν είναι η αριστερή πλευρά. Ανάμεσά μας θα μπει σίγουρα ένας δηλωμένος δεξιός» (αναφερόμενος στον κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση, αντικατάσταση του κ. Καλφόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο).

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με μοναδικό θέμα την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ) εφαρμόστηκε για πρώτη φορά αυστηρά από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη ο χρόνος που δικαιούται κάθε ομιλητής για να τοποθετηθεί, με το χρονόμετρο να μετρά αντίστροφα σε κάθε ομιλία. Ως επί το πλείστον ο χρόνος των ομιλιών τηρήθηκε σχεδόν από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, αν και βέβαια δεν έλειψαν τα σχόλια από την αντιπολίτευση ότι ο Πρόεδρος προστατεύει τη συμπολίτευση…

 

Το μπιζέλι

 

 

Πάντως μετά την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Βαγγέλη Καλφόπουλου, πραγματοποιείται αλλαγή για δεύτερη φορά σε θέση επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, καθώς είχε προηγηθεί η αλλαγή στο τιμόνι της παράταξης «πόλη+ζωή», όταν ο κ. Μιχάλης Μλεκάνης ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής, αντικαθιστώντας τον κ. Παύλο Ζαχαριάδη.

Όσον αφορά συνολικά τους Δημοτικούς Συμβούλους, με την παραίτηση του κ. Καλφόπουλου, οι αλλαγές στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο έφτασαν τις 3, καθώς είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «πόλη+ζωή» κ.κ. Γρηγόρη Παπαδόπουλου και Γιάννη Ετόγλου. Υπενθυμίζεται, ότι πριν την έναρξη της θητείας και ασκώντας δικαίωμα που τους δίνεται από το νόμο τόσο ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχος κ. Κυριάκος Χαρακίδης όσο και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Γρηγορίου αποποιήθηκαν της εκλογής τους και δεν ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

Το ροδάκινο

 

 

Εκδήλωση προβολής του ιστορικού ντοκιμαντέρ της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργανώνει, την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 20.00, στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κόμματος. Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη φορά θα δουν το φως της δημοσιότητας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο κ. Γιώργος Πυργέλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κ.Κ.Ε..

 

Το γαρύφαλλο