Διαβάζοντας τις διάφορες δημοσκοπήσεις το βέβαιο και σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δεν έχει από πού να πιαστεί, ο πολιτικός κόσμος σε όλες τις «εκδόσεις» έχει πλέον δοκιμαστεί και ο «κανείς» είναι ο πιο κατάλληλος για την ελληνική πρωθυπουργία. Συμπερασματικά, οι πολλοί δεν περιμένουν τίποτε ή απλά έχουν παραιτηθεί.

Στην Ελλάδα την πολιτική ανατροπή την κάναμε, κάτι που τώρα βλέπουμε να επιχειρείται στην γηραιά (από σκέψεις και προτάσεις) Ευρώπη. Το μόνο σταθερό και αναλλοίωτο είναι το γερμανικό πολιτικό σκηνικό, οπού εκεί οι μεν Χριστιανοδημοκράτες (Μέρκελ) και οι δε Σοσιαλδημοκράτες (Σουλτς) είναι χωρίς πολιτικές απώλειες ως κόμματα και αυτοί θα αποφασίσουν τελικά και το ελληνικό πρόγραμμα. Ας τελειώσουν (πρώτα) οι Γαλλικές εκλογές, με το καλό (Σεπτέμβρη) οι Γερμανικές και τότε και μόνο τότε θα αντιμετωπιστεί –στο όλο- το ελληνικό χρέος. Έως τότε… παυσίπονα και διαχειριστικές «δόσεις».

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα αναλύει (έως τότε) τις τάσεις των δημοσκοπήσεων, όπως έκανε το 1980, το 1990, το 2000. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, άλλωστε, μας οδήγησαν εδώ…

 

Το ρεβίθι

 

 

Για χθες το απόγευμα (Τετάρτη 26 Απριλίου) ήταν προγραμματισμένη η πρώτη μεταπασχαλινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας. Από τα αξιοσημείωτα της υπόθεσης το γεγονός ότι η πρόσκληση για τη συνεδρίαση, με 61 θέματα στην ημερήσια διάταξη, εκδόθηκε από τον Αντιπρόεδρο του σώματος και Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Λευτέρη Χρυσοχοΐδη, λόγω της απουσίας του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μπαϊρακτάρη στο εξωτερικό. Πάντως, στη συνεδρίαση αναμενόταν να συμμετέχει κανονικά ο Πρόεδρος κ. Μπαϊρακτάρης.

Αποδείχτηκε βέβαια για άλλη μια φορά ότι ο ρόλος του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο… διακοσμητικός δεν είναι, καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Χρυσοχοΐδης άσκησε τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θεσμική του ιδιότητα. Και στο πρόσφατο παρελθόν, όποτε χρειάστηκε, προήδρευσε συνεδριάσεων, αναπληρώνοντας για λίγο τον πρώην Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση, λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης του κ. Μπλούχου, το σώμα ξεκίνησε τις εργασίες του με προοδεύοντα τον κ. Χρυσοχοΐδη, μέχρι να προσέλθει αργότερα ο τότε Πρόεδρος κ. Μπλούχος και να αναλάβει τη θέση του Προέδρου.

 

Το φασόλι

 

 

Ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας και υπεύθυνος του «Πολιτικού Εργαστηρίου της ΔΗΜΑΡ για τη σοσιαλδημοκρατία» κ. Γιώργος Σιακαντάρης βρέθηκε στη Δράμα για να μιλήσει στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Απριλίου με θέμα το λαϊκισμό σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Σιακαντάρης επισκέφτηκε τη Δράμα και για αυτό στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε, όπως είπε εκτός θέματος, σε δύο γεγονότα που του έκαναν εντύπωση από την πρώτη επίσκεψη στη Δράμα. Αρχικά, στάθηκε στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο χαρακτήρισε εκπληκτικό, αν και δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε, όπως τόνισε. Ένα άλλο γεγονός που έκανε εντύπωση στον κ. Σιακαντάρη και το μοιράστηκε με όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν το γεγονός ότι περιδιαβαίνοντας τη Δράμα άκουσε πολλές και διάφορες γλώσσες και αυτό αποτελεί δείγμα της πολυπολιτισμικότητας της Δράμας, όπως πρόσθεσε.

 

Το μαρούλι

 

 

Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης είχε αρκετό καιρό να μιλήσει στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή 21 Απριλίου εύλογα προκλήθηκαν πλήθος ερωτήσεων από πλευράς δημοσιογράφων κυρίως για την εξέλιξη ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Καραγιαννίδης έδωσε απαντήσεις και παρέθεσε το πώς έχει η κατάσταση για μια σειρά θεμάτων που επανέρχονται ανά διαστήματα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως π.χ. η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, το Νοσοκομείο Δράμας, οι Φυλακές Νικηφόρου, το ενδεχόμενο αξιοποίησης των λιγνιτών, ο αγωγός ΤΑΡ και το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Δράμας. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση (μέσω κάποιας ανακοίνωσης) για τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Καραγιαννίδης, θεωρείται δεδομένο πως τα λεχθέντα θα… αξιοποιηθούν και έτσι αναμένεται να υπάρξουν νέα κεφάλαια πολιτικής αντιπαράθεσης στο μέλλον…

 

Το κρεμμύδι

 

 

Σε πολιτικό επίπεδο στη Δράμα υπήρξαν την προηγούμενη εβδομάδα ενδιαφέρουσες κινήσεις, καθώς την περιοχή επισκέφτηκε για τη Γιορτή Σπόρων στο Πελίτι ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και ο Ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος περιόδευσε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με σταθμό της περιοδείας του και το Υδροηλεκτρικό Φράγμα «Θησαυρού» της ΔΕΗ.

 

Το λεμόνι