Το φως της δημοσιότητας είδαν τις προηγούμενες ημέρες ονόματα στελεχών της Ν.Δ., οι οποίοι ανέλαβαν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με συντονιστή τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Τα συγκεκριμένα στελέχη ανέλαβαν τον νευραλγικό ρόλο να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της χώρας μεταφέροντας το προεκλογικό μήνυμα και τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των προσεχών εθνικών εκλογών.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. είναι ο Δραμινός κ. Σάκης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης είναι ο μεσαίος γιος του πρώην Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και πρώην Αντινομάρχη κ. Θωμά Ιωαννίδη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα, μέχρι να έρθει η ώρα των σπουδών του, όταν και μετακινήθηκε στην Αθήνα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ στο παρελθόν ήταν υποψήφιος Βουλευτής. Συγκεκριμένα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023), ο κ. Ιωαννίδης, μαζί με ακόμη 19 στελέχη της Ν.Δ., οι οποίοι έχουν ενεργό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ., χαρακτηρίζονται με τον πρωτοσέλιδο τίτλο ως «20 κομάντος του Μητσοτάκη σε εκλογική αποστολή».

 

Το φασόλι

 

 

Στην υπόθεση του Βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη, η οποία απασχόλησε την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες, παρενέβη ο Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο οποίος ως Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προχώρησε σε έκδοση κοινής δήλωσης με τον κ. Γιάννη Ραγκούση, Τομεάρχη Διαφάνειας του θέματος. Η δήλωση των δύο Τομεαρχών ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο μέρη, καθώς στο εισαγωγικό πρώτο μέρος τηρούνται σαφείς αποστάσεις από την ανάρτηση του κ. Πολάκη, ενώ στο δεύτερο μέρος η δήλωση ασχολείται με την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση αν τελέστηκαν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη.

Αναλυτικά στην κοινή δήλωση των κ.κ. Ραγκούση και Ξανθόπουλου αναφέρονται τα εξής:

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών.

Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο.

Ωστόσο, η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη “θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμιά της μορφή στην εξουσία”, δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας.

Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για “Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».

 

Το ρεβίθι

 

 

Η 24η Φεβρουαρίου 2022 σήμανε ένα νέο χάρτη στις γεωπολιτικές επιλογές και στα οικονομικά δεδομένα για όλο τον κόσμο (αναλογικά). Ένα χρόνο μετά, στην Περιφέρειά μας τα δεδομένα άλλαξαν άρδην με την ονομασία της Αλεξανδρούπολης από τους Αμερικανούς ως «Σούδα του Βορρά». Και όχι τυχαία φυσικά.

Η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης και για την ίδια την Περιφέρεια αλλάζει το στάτους των δεδομένων και των προϋποθέσεων με εξέχοντα γεωστρατηγικό ρόλο. Και η επιλογή διατήρησης του λιμανιού από κρατικό έλεγχο έχει τη λογική και τη σημασία της.

 

Η φακή