Το Σκοπιανό «άνοιξε» ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο, αυτό είναι σίγουρο και δεδομένο, αφού το «σοκ» σε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων είναι μεγάλος που φτάνει στα πρόθυρα της κάλπης. Για τη στήλη το ερώτημα είναι για το κυβερνητικό στρατόπεδο πόσο διαχειρίσιμο είναι αυτό το σοκάρισμα μεγάλης μερίδας ειδικά στο χώρο της Β. Ελλάδας.

Μια και ο λόγος για την Κυβέρνηση και τους εταίρους εδώ έχουμε τάσεις «ευθανασίας» για τους ΑΝΕΛ, αφού μεν πρακτικά η στήριξη της Κυβέρνησης ξεπεράστηκε με μια βουλευτική απώλεια, ιδεολογικά όμως οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ είναι μετέωροι και εδώ η διαχείριση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

Για τη Ν.Δ. είναι ξεκάθαρο ότι «μπετονάρισε» τη δεξιά πτέρυγά της, όμως τις νίκες δίνει το περιβόητο κέντρο και οι ψηφοφόροι της ηρεμίας.

Το ΚΙΝΑΛ έχει τα γνωστά προβλήματα της συγκατοίκησης, οπότε ήρθε και το Σκοπιανό που η διαφορετική προσέγγιση είναι επιβαρυντικός παράγοντας, ο οποίος δεν βοηθάει σε μια καθαρή θέση και εικόνα.

Το Κ.Κ.Ε. πάντα ξεκάθαρο και σταθερό δεν συμπαρασύρεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και περιφερειακές ανάγκες ΝΑΤΟ – Ε.Ε..

Την Κυριακή 17 Ιουνίου από τη λίμνη των Πρεσπών άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις εκλογές, που φυσικά μετά τα μπάνια του λαού και όσο φθινοπωριάζει τόσο πιο έντονο θα γίνεται το πολιτικό παιχνίδι.

 

Η ελιά

 

 

Με επιστολική ψήφο συμμετείχε στη ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. κατά της Κυβέρνησης ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης.

Ο κ. Καραγιαννίδης άσκησε αυτό το ούτως ή άλλως προβλεπόμενο από τον κανονισμό δικαίωμα, καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό σε επίσημη αποστολή της Βουλής. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Ν. Δράμας συμμετείχε στις εργασίες της Υποεπιτροπής για τις διατλαντικές οικονομικές σχέσεις και της Υποεπιτροπής για τις εταιρικές σχέσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, στην Ιαπωνία.

 

Το κρεμμύδι

 

 

«Πληγωμένοι» τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο βγαίνουν οι ΑΝΕΛ, λόγω της στάσης του κόμματος τόσο κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία της πρότασης δυσπιστίας της Ν.Δ. κατά της Κυβέρνησης όσο και για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Με δημόσια δήλωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εκλεγμένος με το συνδυασμό «Μακεδονία – Θράκη – Ελλάδα μας», και Πολιτευτής των ΑΝΕΛ στη Δράμα κ. Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από το κόμμα. «Δηλώνω δημόσια την αποχώρηση μου από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διότι δεν φανήκαμε αντάξιοι στις προσδοκίες και στα κελεύσματα του Ελληνικού Λαού και παραβήκαμε αρχές και αξίες που πρεσβεύαμε σε βάρος της χώρας μας συνεχίζοντας να συμμετέχουμε στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκποιώντας κληρονομικά δικαιώματα χιλιάδων ετών της ιστορίας μας και της ύπαρξης μας προς επιθυμία συμφερόντων ξένων προς την χώρα μας, δεν κάναμε κάτι από όλα αυτά που πομπωδώς διακηρύσσαμε από ιδρύσεως μας πριν από έξι και πλέον χρόνια» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδωρίδης στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Πάνο Καμμένο η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ στο Ν. Δράμας δηλώνει την παραίτησή της. «Μετά την υπογραφή της κατάπτυστης Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος – Σκοπίων από τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, παρουσία των πρωθυπουργών, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να συνεχίζουν να στηρίζουν μια Κυβέρνηση που στρέφεται κατά της Ιστορίας του Έθνους και κατά της Βούλησης του Ελληνικού Λαού» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην επιστολή.

 

Το σκόρδο

 

 

Τη Δραμινή εταιρεία Raycap χρησιμοποιεί ως παράδειγμα εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να πωλεί στο εξωτερικό εξειδικευμένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ακόμη και σε χώρες με τεχνολογίες αιχμής, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», στις 17 Ιουνίου, ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας, δημοσιογράφος, κ. Νότης Παπαδόπουλος.

«Παράδειγμα λαμπρό η εταιρεία Raycap, με έδρα τη Δράμα, η οποία ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια από τον μηχανικό Κώστα Αποστολίδη και έχει καταφέρει με 300 άτομα προσωπικό και δεκάδες εκατομμύρια τζίρο να εξάγει εξειδικευμένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο – πολλά από τα αεροδρόμια της Αμερικής έχουν ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από τους κεραυνούς από τη Raycap», γράφει ο κ. Παπαδόπουλος στο άρθρο του.

Ο Διευθυντής Σύνταξης της «Καθημερινής της Κυριακής» προτείνει η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της γειτονικής Τουρκίας, να απεξαρτηθεί από τους ξένους προμηθευτές οπλικών συστημάτων και να δημιουργήσει ανταγωνιστικά προϊόντα τόσο για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρα όσο και για να διεκδικήσουν μερίδιο στο εξωτερικό.

 

Το λεμόνι