Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (Κυριακή 4 Απριλίου), ο κ. Χρήστος Αηδόνης, πρώην Υφυπουργός και πρώην Βουλευτής Ν. Δράμας με το Πα.Σο.Κ., περιλαμβάνεται ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία φέρεται ότι υπάρχει επιθυμία συνεργασίας από πλευράς του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μάλιστα, στο δισέλιδο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Μακρυγιάννη υπήρχε και φωτογραφία του κ. Αηδόνη στο βήμα του Κοινοβουλίου.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε μια σειρά στελεχών που είναι σε “περίεργη” σχέση με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ή πολλά άλλα τα οποία εδώ και καιρό έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με τη Χαριλάου Τρικούπη και είναι στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου και για την ακρίβεια κυρίως των προεδρικών.

Πέρα από τον κ. Χρήστο Αηδόνη, στο ρεπορτάζ αναφέρονται και οι κ.κ. Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Νίκος Χριστοδουλάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Μαρία Θεοχάρη, Ηλίας Θεοδωρίδης, Σταύρος Αρναουτάκης, Γιώργος Σωτηρέλης και Πέτρος Ευθυμίου.

 

Το κολοκυθάκι

 

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από εκλεγμένο μέλος της ΔΗΜΤΟ (Δημοτική Τοπική Οργάνωση) Δράμας της Ν.Δ. έκανε γνωστή, με ανάρτησή του ο κ. Περικλής Κωφίδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: 

«Παραιτούμαι από εκλεγμένο μέλος της ΔΗΜΤΟ Δράμας μετά από πολύ σκέψη και από γεγονότα που συμβαίνουν εδώ και ώρα!!! Αν η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είμαι βαρίδιο ευχαρίστως μπορώ και να αποχωρήσω αν θέλουν!!!Πάντα σεβόμουνα τον χώρο που υπηρέτησα και πάντα σεβόμουνα διαδικασίες και τον εκάστοτε Αρχηγό της!!!».

 

Η πιπεριά 

 

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» γίνεται αναφορά στον κ. Ιάκωβο Κοέν, στον οποίο αποδίδεται ο τίτλος του τελευταίου επιζόντα Εβραίου της Δράμας.

Αφορμή για το κείμενο της δημοσιογράφου κ. Μαργαρίτας Πουρνάρα στη στήλη της «ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS», στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας, αποτέλεσε το γεγονός ότι η Ελλάδα ανέλαβε για έναν χρόνο την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Γερμανία.

Έτσι, ήρθε στο μυαλό της δημοσιογράφου της «Καθημερινής», «ένας άνθρωπος που κουβαλάει τη μνήμη ολομόναχος. Είναι ο τελευταίος επιζών Εβραίος της Δράμας, ο Ιάκωβος Κοέν», ο οποίος «φέρει φέρει στους ώμους του την τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των κοινοτήτων της Βόρειας Ελλάδας, από τις Σέρρες μέχρι την Καβάλα και τον Έβρο». 

Όπως σημειώνει η κ. Πουρνάρα, «στη γενέτειρα του Κοέν ζούσαν περίπου 300 οικογένειες και 1.200 μέλη, από κάθε κοινωνική τάξη. Ασχολούνταν με το εμπόριο, τα υφάσματα και τα καπνά. Τον Μάρτιο του 1943, οι Εβραίοι της Δράμας, που βρέθηκαν στη βουλγαρική ζώνη κατοχής, συγκεντρώθηκαν από τους κατακτητές στις καπναποθήκες, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. “Επέστρεψαν ελάχιστοι”, μου λέει ο κ. Κοέν, που γλίτωσε διότι κρυβόταν, παιδάκι ο ίδιος, μαζί με τη μητέρα του και κάποιους συγγενείς στο Πήλιο. Σήμερα είναι ο μόνος που ζει στην πόλη, κάνοντας κάποια ταξίδια και για να δει τον γιο του, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη».

Ο ίδιος ο κ. Κοέν έχει χαρακτηρίσει ως το χειρότερο πράγμα τη μοναξιά, ενώ ο μεγαλύτερος καημός του «είναι η εγκατάλειψη των δύο εβραϊκών νεκροταφείων της πόλης, στην οδό Δήμητρος και στα Ορτακινά (Δημοσθένους και Κυδωνιών). Το ένα είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση, το άλλο εντελώς παρατημένο. Εύχομαι και ελπίζω ότι κάτι θα γίνει γι’ αυτό. Βλέπετε, είμαι μόνος και δεν μπορώ να κάνω πολλά…».

 

Το παντζάρι 

 

Η εφημερίδα της Κυβέρνησης των ΗΠΑ δημοσίευσε επίσημα πλέον τις κυρώσεις που θα γίνουν την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία για το θέμα των S-400 και πλέον η εφαρμογή του νόσου και των κυρώσεων έχει κωδικοποιηθεί.

Η παρουσία του Μπάιντεν στο τιμόνι των ΗΠΑ και η «ρήξη» με τη Ρωσία στο παλάτι του Ερντογάν είναι δύο δεδομένα, όπου καλείται ο «Σουλτάνος» να πάρει μια απόφαση και το ανατολίτικο δόγμα είμαι σε δύο βάρκες, το πήρε ο «φίλος» Τραμπ στη Φλόριντα μαζί του. 

Τα μίση στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι συσσωρευμένα, μαζί με την οικονομική ανέχεια, φέρνουν το νέο κατεστημένο του Ισλαμοεθνικισμού έτοιμο για σπασμωδικές αντιδράσεις και εδώ για τη χώρα μας το απρόοπτο ελοχεύσει. 

Και οδεύουμε στην Πενταμερή για το θέμα της Κύπρου, όπου οι δύο βάρκες είναι δύο κράτη για το Παλάτι και ΟΗΕ – Ε.Ε. και ΝΑΤΟ δεν μπορούν άλλο να κρυφτούν και να αποδεχτούν τέτοιες συμπεριφορές. 

Το εκρηκτικό κοκτέιλ όλων των παραπάνω φέρνει εγρήγορση διαρκείας…

 

Η μελιτζάνα