Μέσα σε χρονικό διάστημα 10 μηνών, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έχει παραχωρήσει τρεις συνεντεύξεις τύπου για τη λειτουργία του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με τα εργαστηριακά μαθήματα των φοιτητών να γίνονται διά ζώσης στη Δράμα.

Η απόφασης έγκρισης του συγκεκριμένου προπτυχιακού τμήματος σπουδών του ΕΑΠ, με τίτλο «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας», δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 18 Απριλίου 2022. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, μαζί με τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο (η συμβολή του οποίου πιθανότατα θα… αναθεωρήθηκε στη συνέχεια) και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργο Δεμερτζή, μίλησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ακολούθησε νέα συνέντευξη τύπου, στις 7 Σεπτεμβρίου 2023, όταν επισκέφτηκε τη Δράμα ο τότε Πρόεδρος του ΕΑΠ (νυν Γ.Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων) κ. Οδυσσέας Ζώρας, μαζί με κλιμάκιο καθηγητών του Πανεπιστημίου, μελών της επιτροπής εποπτείας του προπτυχιακού τμήματος.

Η πιο πρόσφατη συνέντευξη τύπου, σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων την 1η Μαρτίου, δόθηκε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, με αφορμή την επίσκεψη στη Δράμα του νέου Προέδρου του ΕΑΠ κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη.

Στο ενδιάμεσο, βέβαια, υπήρξαν και άλλες φορές όπου το ζήτημα της ίδρυσης προπτυχιακού τμήματος κινηματογραφικών σπουδών του ΕΑΠ τέθηκε σε επίπεδο δηλώσεων, ειδικά στο πλαίσιο διεξαγωγής του πρόσφατου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Λογικά, με την έναρξη των μαθημάτων του προπτυχιακού τμήματος κινηματογραφικών σπουδών οι σχετικές συνεντεύξεις τύπου και οι δηλώσεις θα περιοριστούν, αν και η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ανάγκες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας επί του θέματος.

 

Το λαχανάκι Βρυξελλών

 

 

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής της στη Δράμα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευομένη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανο Γεωργιάδη, πραγματοποίησε περιοδεία σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα.

Συγκεκριμένα, η κ. Καλογήρου επισκέφτηκε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κοκκινογείων Δράμας, τον Κτηνοτροφικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό «Μενοίκιο» στην Προσοτσάνη, τα Οινοποιεία «Οίνωψ», «Οινογένεσις», «Κτήμα Μανωλεσάκη», «Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη» και «Κτήμα Νίκου Λαζαρίδη», καθώς και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Χρήστου Κλωναρίδη.

«Οι επιχειρήσεις της ακριτικής Ελλάδας παράγουν προϊόντα αυξημένης ανταγωνιστικότητας και προστιθέμενης αξίας. Ακούμε με προσοχή τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα, αναζητούμε από κοινού τις λύσεις και στηρίζουμε τις προσπάθειές τους», ανέφερε σε ανάρτησή της η κ. Καλογήρου.

 

Το παντζάρι

 

 

Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκου Ανδρουλάκη αναβλήθηκε. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Δράμα, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλούσε σε πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο.

Η αναβολή της επίσκεψης προήλθε λόγω της αναγκαιότητας παρουσίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Εκτιμάται, ενόψει και της διεξαγωγής εθνικών εκλογών, ότι η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στη Δράμα θα γίνει στο άμεσο μέλλον, χωρίς να έχει καθοριστεί η σχετική ημερομηνία.

 

Ο άνηθος

 

 

Οδεύουμε προς τας εκλογάς έλεγαν οι παλαιοί πολιτευτές και τα πάντα όλα ήταν προς αναθεώρηση, με διευκολυντικές πράξεις και ρυθμίσεις ατόμων, ομάδων, ημέτερων δυνάμεων. Παλαιά η συνταγή και δοκιμασμένη. Έτσι οι ερμηνευτικές και διαπιστωτικές εγκύκλιοι θα έχουν την τιμητική τους.

Με το διαδίκτυο να έχει αλλάξει τα πάντα, η άλλοτε παραδοσιακή έντυπη αλληλογραφία ξεπεράστηκε με το enter. Έτσι οι ρυθμίσεις των ρυθμίσεων στοχεύουν το ποσοστό των αναποφάσιστων να το μετατρέψουν σε θετικό ψηφοφόρο, γιατί την άνοιξη όλα θα έχουν τη βαρύτητά τους.

Μέχρι τας εκλογάς…

 

Το λεμόνι