Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας επισκέψεων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μακεδονία, συνοδευόμενος, κατά περίπτωση, από τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο, βρέθηκε στις έδρες:

– Της Ε’ Μοίρας Καταδρομών (Ε’ ΜΚΔ), στη Δράμα.

– Της 165 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (165 ΜΠΕΠ), στη Δράμα.

– Του 518 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού (518 Μ/Π ΤΠ), στο Νευροκόπι.

– Του Τάγματος Εθνοφυλακής Δράμας (ΤΕΘ Δράμας).

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημερώθηκε από τους Διοικητές της Ε’ ΜΚΔ Αντισυνταγματάρχη Ηρακλή Κoσκερίδη, της 165 ΜΠΕΠ Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Καραμπουτάκη, του 518 Μ/Π ΤΠ Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Τσιτάκη και του ΤΕΘ Δράμας Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Αθανασόπουλο, για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες των μονάδων, και μίλησε στα εν υπηρεσία στελέχη, τους οπλίτες θητείας και εθνοφύλακες.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε, παρουσία του Βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τους Δημάρχους Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη και Κάτω Νευροκοπίου κ. Ιωάννη Κυριακίδη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, από την πόλη της Δράμας, επανέλαβε ότι είναι ξεκάθαρο προς τους πάντες το αμέριστο ενδιαφέρον της Πολιτικής Ηγεσίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αναφορικά για τις σχέσεις μας με την Τουρκία την παρούσα περίοδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σκέψη μας είναι με τον λαό της Τουρκίας ο οποίος υποφέρει. Ό,τι μας έχει ζητηθεί, έχει παρασχεθεί μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μία πανελλαδική κινητοποίηση, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα που αφορούν στην ανθρωπιστική και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια».