Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας (η ειδική για τον προϋπολογισμό και εν συνεχεία τακτική) το απόγευμα της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022 ήταν οι πρώτες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο νυν επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023 και η μοναδική αναφορά για το θέμα έγινε από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Βέβαια, τα όσα είπε ο κ. Μαμσάκος ήρθαν ως απάντηση σε αυτά που είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Τσιαμπούσης, τόσο κατά την πρωτολογία του όσο και κατά τη δευτερολογία του, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2022.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιαμπούσης είπε στην πρωτολογία του, θέτοντας ένα ερώτημα προς τους Δραμινούς πολίτες: «Αυτός ο Δήμαρχος του τίποτε πιστεύουν οι Δραμινοί ότι μπορεί μετά τις εκλογές του 2023 να είναι ο μακροβιότερος Δήμαρχος Δράμας της ιστορίας της; Εγώ δεν το πιστεύω». Αντίστοιχο περιεχόμενο είχε η αναφορά του και κατά τη δευτερολογία του, με τον κ. Τσιαμπούση να επισημαίνει, απευθυνόμενος προς τον κ. Μαμσάκο: «Κύριε Δήμαρχε, η γραμμή μεταξύ του μακροβιότερου Δημάρχου της Δράμας που έχετε βάλει στόχο και του πιο ανεπαρκή Δημάρχου Δράμας είναι πολύ λεπτή, αλλά το βάρος που ρίχνει στη δεύτερη πλευρά, του πιο ανεπαρκή δηλαδή, η δική σας παρουσία είναι πολύ μεγάλο».

Κατά τη διάρκεια της δικής του τοποθέτησης, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, απαντώντας στον κ. Τσιαμπούση και απευθυνόμενος προς αυτόν, είπε: «Δήμαρχος δύναται να είμαι ο μακροβιότερος, γιατί την επόμενη φορά θα ξανακατέβω Δήμαρχος. Εσείς, όμως, χάσατε το τρένο και δυστυχώς Δήμαρχος δεν θα γίνετε ποτέ».

 

Το μπιζέλι

 

 

Μπορεί τυπικά, στο πλαίσιο των διαδικασιών εντός Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια» και ο επικεφαλής της κ. Λευτέρης Καλλινικίδης να λογίζονται ως κομμάτι της Δημοτικής Αρχής, όμως ουσιαστικά, από την αρχή του έτους, ο κ. Καλλινικίδης δεν είναι μέλος της Διοίκησης του Δήμου Δράμας, χαράσσοντας διακριτή πορεία.

Πάντως, στη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2022 ο κ. Καλλινικίδης ψήφισε θετικά, αναφέροντας πως ο προϋπολογισμός θα πρέπει να έχει ευρείες συναινέσεις και να ψηφίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, ενώ η μετέπειτα εφαρμογή του είναι ευθύνη όσων διοικούν.

 

Το πεπόνι

 

 

Η 14η Φεβρουαρίου είναι γνωστό πως έχει καθιερωθεί ως η Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και κατ’ επέκταση των ερωτευμένων. Φέτος, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν, εφόσον το επιθυμούσαν βεβαίως, με ιδιαίτερο τρόπο τη γιορτή, τουλάχιστον το απόγευμα και το βράδυ της ημέρας, καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία πραγματοποιήθηκαν πολύωρες συνεδριάσεις των οργάνων στα οποία συμμετέχουν.

Συγκεκριμένα, οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κράτησαν περίπου 5 ώρες, με το σώμα να ξεκινάει τις εργασίες του στις 6 το απόγευμα και να τις ολοκληρώνει περί τις 11 το βράδυ. Ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας ήταν η συνεδρίαση του

Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., η οποία διήρκεσε περίπου 6 ώρες. Κι αυτή η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, ενώ ολοκληρώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Όσο περνούν οι μήνες και στα «παλάτια» Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης ξεπροβάλει το 2023, χρονιά εκλογών, τόσο η ένταση στο Αιγαίο και στην Αν. μεσόγειο θα γίνει όχι μόνο επικοινωνιακή πραγματικότητα, αλλά ευχή για αποφυγή κάποιου «ατυχήματος».

Πάμε για ένα νέο «θερμό» καλοκαίρι; Πού θα το πάει ο «Σουλτάνος»; Υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία Αθήνας – Άγκυρας; Μετά από 20 χρόνια ο Ερντογάν πόσο διατεθειμένος είναι για πιθανή αποχώρηση και πόσο θα παίξει με τον Νέο-Οθωμανισμό και τον εθνικισμό;

Θέματα και κρίσεις στο γεωπολιτικό πεδίο θα έχουμε σε καθημερινή βάση και αντίστοιχα επικοινωνιακές τακτικές εκ μέρους μας μόνο νερό στον μύλο του Ερντογάν θα προσφέρουν.

Άλλες οι εκλογές εξ Ανατολών και αλλού ανήκει η Ελλάδα…

 

Η αγκινάρα