Με απόφαση του Δημάρχου Προσοτσάνης κ. Θόδωρου Αθανασιάδη αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικού του συμβούλου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑΠΕΙ) κ. Άγγελος Κότιος, Διδάκτωρ Διεθνών και Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων.

Ο ρόλος του κ. Κότιου αφορά την επικουρία του Δημάρχου σε θέματα Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ο κ. Κότιος θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις στο συγκεκριμένο τομέα και η θητεία του θα είναι διάρκειας 2 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσληψη του κ. Κότιου δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου, καθώς η θέση είναι άμισθη.

Ο κ. Κότιος έχει καταγωγή από την Πετρούσα, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Προσοτσάνης.

 

Το κεράσι

 

 

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου με τίτλο «Ο ρόλος των οχυρών στην αναγέννηση του Κάτω Νευροκοπίου», προϋπολογισμού 183.520 ευρώ

Το έργο αφορά την ανάδειξη της σημαντικής ιστορίας και της πορείας αναγέννησης του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, μέσω αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας για τη ψηφιοποίηση και αξιοποίηση των τεκμηρίων της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής, που αφορά κυρίως την ιστορία των οχυρών και του ρόλου τους στην αναγέννηση της περιοχής. Ειδικότερα οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αφορούν τη δημιουργία 3D ταινίας με την αναπαράσταση της μάχης του Λίσσε, τη δημιουργία και τον εξοπλισμό ενός VR room, καθώς και την παραγωγή, ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και απόθεση του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος.

 

Το καρπούζι

 

 

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η «Διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «στρατηγικών επιλογών) της δημοτικής περιόδου 2019-2023 του Δήμου Δράμας.

 

Το πεπόνι

 

 

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της Δράμας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από αστυνομικούς, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Ο λόγος της ήταν η εξυπηρέτηση 6 πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι έλεγχοι από πλευράς ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων στη Δράμα έχουν ενταθεί και αφορούν τόσο τους χώρους εστίασης (τήρηση

αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων, εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και χρήση μάσκας από το προσωπικό) όσο και τη χρήση μάσκας από προσωπικό και πολίτες σε εσωτερικούς χώρους. Το επόμενο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι αναμένεται να αφορούν και το νέο πλαίσιο λειτουργίας των εσωτερικών χώρων της εστίασης, όπου επιτρέπεται η χρήση τους μόνο από εμβολιασμένους ή από όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

 

Το σταφύλι

 

 

Η Πανδημία, η Υγεία, η Οικονομία και η Πολιτική, όλες οι παραπάνω έννοιες είναι σε πλήρη αλληλοεξάρτηση και συσχετισμός. Με θύτες και θύματα να έχουν ένα κοινό γνώρισμα, να είναι σε διαρκή απειλή από τις εκφάνσεις του Covid-19 και με το πάγιο ερώτημα να είναι αιωρούμενο. Αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με την ίδια αντίληψη και ευαισθησία τις επιπτώσεις της πανδημίας;

Και η απάντηση είναι ταυτόχρονα ερώτημα, κατά πόσο οι πολιτικοί μπορούν να έχουν «οφέλη» από την υγειονομική κρίση. Είναι υπέρτατη αξία η ίδια η ζωή. Ή μήπως το bonus στην στατιστική απεικόνιση στην κινούμενη άμμο της αποδοχής στο εκλογικό σώμα.

Κρίση έχουμε στην Υγεία και στο αξιακό μας σύστημα με τις προτεραιότητες στην αντιμετώπιση όχι επικοινωνιακά, αλλά έμπρακτα. Κι εκεί η πολιτική υποκρισία έχει limit up.

 

Το σύκο