Το 2009 στην Ελλάδα συνέβη ο πραγματικός εξοστρακισμός, όπου το «δημόσιο συμφέρον» έπαψε να λειτουργεί λόγω ότι αδυνατούσε «το ταμειακόν συμφέρον». Έτσι τα επακόλουθα τα ζήσαμε – τα ζούμε και τα βιώνουμε, απλά μετά την 20/8/2018 (9 χρόνια) το «ταμειακόν συμφέρον» επανήλθε σε αποδεκτά όρια.

Όμως τα υποζύγια αυτής της όποιας «αποκατάστασης» ήταν αναλογικά; Τον παρασιτικό καπιταλισμό που η χώρα μας τον ανέδειξε στον νεοπλουτισμό της αρπαχτής τον πλήρωσε εν αδίκω μια πλατιά μάζα των αδύνατων οικονομικά – κοινωνικά τάξεων και εδώ η όποια αναλογικότητα πήγε περίπατο.

Η άρχουσα παλαιά – οικονομική τάξη, η τάξη της «Αρπαχτής» φρόντισε στην καταιγίδα να κρατήσει τα κεκτημένα, οπότε στα εννέα αυτά χρόνια βιώσαμε τη συνεισφορά της αντιδημοκρατικής λιτότητας λες και η πραγματική αλήθεια είναι κτήση…

 

Το ροδάκινο

 

 

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου, εκλεγμένου με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δράμας, κ. Νίκου Ηλιάδη, ο οποίος ασκούσε και καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου σε διάφορους τομείς, οδήγησε το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο να αναθέσει τις αρμοδιότητες που είχε ο κ. Ηλιάδης σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους Συμβούλους.

Έτσι, με αποφάσεις του κ. Μαμσάκου, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, προστέθηκαν αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους κ.κ. Μιχάλη Μουρβετίδη και Ζωή Καρυοφυλλίδου και στον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Σταμάτη Ρεμόντη.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος κ. Μουρβετίδης, εκτός από τις Διοικητικές Υπηρεσίες και το ΚΕΠ, αναλαμβάνει επίσης και την εποπτεία και το συντονισμό θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, η κ. Καρυοφυλλίδου, εκτός από τις αρμοδιότητες για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αναλαμβάνει επίσης και την εποπτεία και το συντονισμό επί θεμάτων Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας και ο κ. Ρεμόντης, Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων Καθαριότητας και Πρασίνου, αναλαμβάνει επίσης και την εποπτεία και το συντονισμό επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.

 

Το σταφύλι

 

 

Στη θέση του Γραμματέα της Βουλής επανεκλέχτηκε η Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, όταν και εξελέγησαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι Κοσμήτορες και οι Γραμματείς του Σώματος, με ονομαστική ψηφοφορία. Η κ. Κεφαλίδου είχε εκλεγεί σε αυτή τη θέση και κατά τη διαδικασία που είχε πραγματοποιηθεί το 2017. Στη ψηφοφορία της περασμένης Δευτέρας η Βουλευτής Ν. Δράμας, ως υποψήφια της τρίτης σε δύναμη Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έλαβε 171 ψήφους και 4 «παρών».

Αναλυτικότερα, για το αξίωμα του Κοσμήτορα, από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν ο κ. Νάσος Αθανασίου με 177 ψήφους και 3 «παρών» και ο κ. Γεώργιος Πάντζας με 161 ψήφους και 10 «παρών». Για το αξίωμα του Κοσμήτορα από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος με 182 ψήφους και 1 «παρών».

Για το αξίωμα των Γραμματέων από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγησαν η κυρία Αναστασία Γκαρά με 185 ψήφους και 7 «παρών», ο κ. Μάριος Κάτσης με 182 ψήφους και 10 «παρών», ο κ. Ιωάννης Σαρακιώτης με 182 ψήφους και 11 «παρών» και ο κ. Γεώργιος Ψυχογιός με 182 ψήφους και 11 «παρών». Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης λαμβάνοντας 168 ψήφους και 7 «παρών», ενώ από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα εξελέγη η κυρία Χαρά Κεφαλίδου με 171 ψήφους και 4 «παρών».

 

Το ακτινίδιο

 

 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ενημερώνει ότι λόγω των πρόσφατων σφοδρών καιρικών συνθηκών οι οποίες δημιούργησαν προβλήματα στην πρόσβαση αρκετών περιοχών της χώρας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), υπογράφηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) σχετικά με τη χορήγηση ολιγοήμερης τεχνικής παράτασης.

Ειδικότερα:

α) Ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής (οριστικοποίησης) τόσο του πρώτου όσο και του δευτέρου σταδίου ορίζεται η Παρασκευή, 05/10/2018 και ώρα 13.00.

β) Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η Δευτέρα, 15/10/2018.

γ) Αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως την Πέμπτη 04/10/2018 και ώρα 13:00 με εμπρόθεσμη υποβολή αιτήματος στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ, εντός της εφαρμογής ependyseis.gr

Επισημαίνεται ότι αιτήματα από-οριστικοποίησης που έχουν υποβληθεί εκπρόθεσμα (δηλαδή μετά από τις 27/9), πρέπει να υποβληθούν εκ νέου στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ εντός της εφαρμογής ependyseis.gr προκειμένου να μην υπάρχει η πιθανότητα εκ παραδρομής μη οριστικοποίησής τους.

 

Το μαρούλι