Τεράστια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη εκδήλωση της παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο.

Η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου, ήταν ασφυκτικά γεμάτη, οι λευκές πλαστικές καρέκλες γέμισαν και αυτές, ενώ κόσμος καθόταν ακόμη και στα σκαλάκια ή στεκόταν όρθιος. Το πιο εντυπωσιακό όμως στην εκδήλωση, παραπέμποντας σε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις παλαιότερων εποχών, ήταν το γεγονός ότι υπήρχε κόσμος και εκτός αίθουσας, στο φουαγιέ και στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου, ακόμη και εξωτερικά, στο πεζοδρόμιο της οδού Βεργίνας, που παρακολουθούσε την εκδήλωση από τις οθόνες που υπάρχουν.

Το συμπέρασμα είναι πως η παράταξη «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα», η οποία μόλις ξεκίνησε την πορεία της στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου Δράμας, παρουσιάζεται να έχει ιδιαίτερη δυναμική. Σε αυτό φαίνεται να συμβάλλει και το ότι ο υπ. Δήμαρχος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος παρουσίασε 59 υποψήφιους συμβούλους, περίπου το 1/4 δηλαδή όσων χρειάζονται για ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, ενώ απομένει ακόμη ένας χρόνος για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ειδικά ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, ποιος θα επικρατήσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αποτελώντας την επιλογή των πολιτών του Δήμου Δράμας. Πάντως, η παράταξη «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, απέδειξε εξ αρχής ότι όχι μόνο δεν γίνεται να υποτιμηθεί, αλλά και ότι αν φτάσει τελικά σε νικηφόρο αποτέλεσμα μόνο έκπληξη δεν θα θεωρηθεί…

 

Το μπιζέλι

 

 

Μετά από δύο άκρως παράξενες χρονιές λόγω κορωνοϊού, ο πολιτισμός και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής επέστρεψαν σε συνθήκες κανονικότητας, καθώς με την έναρξη της νέας πολιτιστικής σαιζόν, η οποία σηματοδοτείται με την έλευση του φθινοπώρου, ξεκίνησαν να διεξάγονται τα μαθήματα χορού, τα οποία παρέχονται σχεδόν από όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Έτσι, αρκετές Δραμινές και αρκετοί Δραμινοί έχουν την ευκαιρία να… ανταμώνουν με την παράδοση σε εβδομαδιαία βάση, ασκώντας παράλληλα και το σώμα τους, καθώς, ως γνωστόν, ο χορός αποτελεί και έναν τρόπο εκγύμνασης.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Για τις 31 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο «Κάθετος Άξονας Δράμα– Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με ΣΔΙΤ».

Το έργο αφορά την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της αναβάθμισης της Εθνικής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, είτε με αποκατάσταση και διαπλάτυνση τμημάτων της υπάρχουσας οδού είτε με κατασκευή εντελώς νέων τμημάτων κατά μήκος του τμήματος από Παλιοκώμη σε Μαυρολεύκη, και από Μαυρολεύκη σε Δράμα συνολικού μήκους 43 χλμ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 200,4 εκατ. ευρώ.

 

Το σκόρδο

 

 

Υπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου της κατασκευής του νέου Κολυμβητηρίου στη Δράμα. Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 4 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτεται από την εταιρεία Raycap και τον κ. Κώστα Αποστολίδη. Παράλληλα, ο Δήμος Δράμας θα διαθέσει ποσό ύψους 850.000 ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 15 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι, εφόσον δεν προκύψει κάτι απρόοπτο στην πορεία, στις αρχές του 2023 το νέο Κολυμβητήριο θα πρέπει να είναι έτοιμο.

 

Το κυδώνι

 

 

Τα έχουν οι «μικροί» της Ε.Ε. με τον «boss» (Γερμανία) για τα 200 δις που διαθέτει εντός Γερμανίας για τον φετινό σκληρό χειμώνα, μα η σκληρή οικονομική αποτύπωση δεν υπακούσει στις όποιες κοινωνικές «ευαισθησίες».

Η Ε.Ε. είναι μια πολυκατοικία με τα δυαράκια στον ημιώροφο, τους ορόφους και στο οροφοδιαμέρισμα του ρετιρέ διαμένει ο κ. Σολτς (Καγκελάριος). Διαμένουμε μαζί, αλλά ίδιοι δεν είμαστε, οπότε η ενεργειακή κρίση και η αντιμετώπισή τους έχουν υπαγωγή σε τάξη και ιεραρχία. Νόμος του καπιταλισμού.

 

Το μαρούλι